Prajitura de casa cu dulce de leche

de delatte in Prajituri, 22 Iun 2011 | 3652 vizualizari

 

Preparat ce contine crema de lapte condensat indulcit.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • 1 varf de cutit de praf de copt dizolvat in putina apa  
  • Crema 1:
  • crema de ciocolata ½ cana
  • Crema 2
  • 1 conserva dulce de leche (preparat din crema de lapte DeLatte – 397g)
  • 1 unt (la temperature camerei)  
  • Crema 3
  •  2 albusuri
  • 140 g zahar  
  • Glazura
  •  3 linguri zahar
  • 40 g miez de nuca
Portii: 60
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de casa cu dulce de leche:

Blatul:

Dupa separarea albusurilor de galbenusuri, acestea se bat cu zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile, nuca macinata, praful de copt si faina. Se coace la foc mediu  40 minute( intr-o tava unsa cu unt/untura/ulei si faina), pana cand blatul se desprinde de pe marginea tavii.  Dupa racire, peste blat se intinde crema de ciocolata.

1 conserva dulce de leche se amesteca cu 1 unt la temperatura camerei si se pune deasupra cremei de ciocolata.

2 albusuri se bat pe aburi cu 140 g zahar si se pun deasupra cremei cu dulce de leche.

Pentru glazura, 3 linguri de zahar se caramelizeaza si se amesteca cu 40 g miez de nuca. Totul se aseaza pe un platou putin umed pentru a nu se lipi. Dupa racire, se macina si se pun deasupra albusurilor.

Se pastreaza la rece. Pofta buna!!

 

COMENTARII (12)

deyutzky

deyutzky 1

24.06.2011, 12:49

bine ai venit ...buna prajiturica

adry88

adry88 1

28.06.2011, 16:47

Lau

Lau 1

01.07.2011, 17:13

bine ai venit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!