Prajitura de gris cu iaurt si mere rosii

de oanapl in Prajituri, 21 Feb 2017 | 8519 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 75 g unt
  • 120 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  •  3 oua
  • 300 g iaurt
  • 200 g faina
  •  1 plic praf de copt
  • 100 g gris
  • Pentru umplutura:
  • 6 mere rosii
  • zeama de la o lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de gris cu iaurt si mere rosii:

Speli merele (nu se decojesc!). Tai fiecare mar pe jumatate, si-apoi in sferturi. Scoti casuta cu samburi, le tai in felii potrivite si le amesteci cu zeama de la o lamaie, pentru a nu se innegri. Incingi cuptorul la 180 grade C.

Topesti untul si il lasi deoparte sa se racoreasca si il bati apoi (cu mixerul sau telul) impreuna cu zaharul simplu si vanilat, timp de 1-2 minute. Adaugi ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. La final, adaugi iaurtul. Inglobezi in compozitia de iaurt, faina cernuta cu praful de copt. Adaugi grisul si amesteci totul foarte bine.

Tapetezi tava cu hartie de copt. Torni aluatul si il nivelezi. Distribui uniform bucatile de mar in aluat (eu am creat randuri cu feliile de mar).

 Coci prajitura timp de 25-30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de gris cu iaurt si mere rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si fulgi de porumb