Prajitura de post cu caise

de Larisel in Mancaruri de post, 26 Noi 2013 | 1999 vizualizari

 

Este o prajitura care isi are originea de pe blogul EnjoyDessert, initial era cu cacao, cu gem de capsuni, iar dupa multe multe modificari s-a ajuns la asta.

 

INGREDIENTE

  • 250 ml compot de caise
  • caise din compot
  • 4 linguri gem de caise
  • jumatate de cana de zahar
  • 2 cani de faina
  • 4-5 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • un zahar vanilat
  • un praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post cu caise:

Am taiat caisele in bucati, tava am uns-o cu ulei si am tapetat-o cu faina.

Faina am amestecat-o cu zaharul, praful de sare, zaharul vanilat si praful de copt.

In alt vas am amestecat compotul cu uleiul, cu caisele si cele 4 linguri de gem de caise, dupa ce am omogenizat turnam usor peste compozitia uscata.

Punem compozitia in tava si o bagam in cuptorul incins.

Dupa cum veti vedea, nu prea am avut rabdare sa se raceasca sau sa o taiem frumos :))

 

TIPS-URI

1

Data viitoare voi face cu compot de visine.

2

Nu este foarte dulce si usor acrisoara, pentru cei ce vor mai dulce se mai pot adauga inca 2-3 linguri de zahar.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura de post cu caise 280935
retete culinare - Prajitura de post cu caise 280936
retete culinare - Prajitura de post cu caise 280937

COMENTARII (15)

Rocsi 1

27.11.2013, 11:00

Ce prajiturica buna

ianculubita 1

27.11.2013, 12:00

Larisel 1

27.11.2013, 18:33

Va multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21