Prajitura desteapta

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 18 Sep 2010 | 23352 vizualizari

 

sursa:gourmandine

 

INGREDIENTE

  • 225 g faina
  • 250 g margarina
  • 1 l lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 250 g zhar
  • 8 oua
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta:


Mod de preparare:margarina se taie bucatisi se pune la microunde aprox 1 min,apoi se lasa la racit.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o compozitie cremoasa,apoi se adauga untul si se omogenizeaza.In compozitie se incorporeaza si faina avand grija sa nu se formeze cocoloase.Se adauga si laptele si se amesteca. La sfarsit se inglobeaza albusurile batute spuma si se amesteca cu o lingura de lemn,de sus in jos.    

O tava(a mea a avut 23/33,dar se poate si un pic mai mare) se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina,apoi se toarna compozitiasi se da la cuptor 1 h la foc mic(la inceput,5 min se da focul mai mare,apoi se da la min) pe treapta cea mai inalta a cuptorului.Este posibil sa fie nevoie de mai mult de o ora,cand se rumeneste frumos deasupra si se crapa putin e gata.

NU SE DESCHIDE CUPTORUL!!!!
SE SCOATE DIN CUPTOR SI SE LASA IN TAVA SA SE RACEASCA,APOI SE PROPORTIONEAZA DIRECT IN TAVA.Se pudreaza cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura desteapta 51561
retete culinare - Prajitura desteapta 51562
retete culinare - Prajitura desteapta 51563
retete culinare - Prajitura desteapta 51564
retete culinare - Prajitura desteapta 51565
retete culinare - Prajitura desteapta 51566
retete culinare - Prajitura desteapta 51567
retete culinare - Prajitura desteapta 51568
retete culinare - Prajitura desteapta 51569
retete culinare - Prajitura desteapta 51570
retete culinare - Prajitura desteapta 51571
retete culinare - Prajitura desteapta 51572

COMENTARII (32)

Bya Ralu 1

26.04.2013, 15:48

tare bine arata

lefter_magda 1

06.05.2013, 02:20

E buna la gust, dar nu inteleg de ce sa lasat dupa ce a copr. Nu am deschis cuptorul drcat dupa ce a crapat la suprafata.

iolanda-elena 1

22.02.2014, 16:57

felicitari,prajitura arata foarte bine si as vrea sa o fac si eu,dar am o nedumerire....,la ingrediente nu apare cantitatea de unt,dar in reteta apare scris sau se poate inlocui margarina cu untul?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55