Prajitura din piscoturi cu spuma de ciocolata

de Lavinia in Prajituri, 17 Feb 2013 | 13330 vizualizari

 

Simplu,rapid si delicios !

 

INGREDIENTE

  • 400 g piscoturi
  • 400-450 ml cafea concentrata+esenta de rom

Crema:

  • 250 g ciocolata
  • 4 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 100 g mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 zahar vanilat
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 1 plic gelatina+50 ml apa rece
  • cacao/nesquik pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din piscoturi cu spuma de ciocolata:

Pentru crema topim ciocolata cu 50 ml frisca pe baie de aburi.Luam de pe foc si adaugam galbenusurile amestecate cu zaharul vanilat.

Hidratam gelatina in 50 ml apa rece timp de 10 min.O topim pe baie de aburi/mircounde(atentie sa nu fiarba) si o adaugam peste ciocolata amestecand continuu pana se omogenizeaza apoi adaugam mascarponele.

Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea tare si lucioasa.O adaugam peste ciocolata amestecand usor de jos in sus pana se incorporeaza.Adaugam si restul de frisca batuta tare(200 ml) si dam crema la rece pentru 30 de minute.

Asamblare:

Un rand de piscoturi inmuiate in cafea/unul de crema si tot asa pana terminam.

Pudram prajitura cu cacao si dam la rece pana la momentul servirii(minim 3-4 ore)

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura din piscoturi cu spuma de ciocolata-0
Prajitura din piscoturi cu spuma de ciocolata-1
Prajitura din piscoturi cu spuma de ciocolata-2

COMENTARII (23)

mamaieelena

mamaieelena 1

18.02.2013, 21:34

Bya Ralu

Bya Ralu 1

18.02.2013, 22:55

 Lavinia

Lavinia 1

19.02.2013, 08:57

Multumesc pentru aprecieri

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!