Prajitura Doamna Walewska

de cristina1985 in Prajituri, 30 Mai 2016 | 762 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g unt
  • 2 1/2 pahar faina (420 g)
  • 1/2 pahar zahar (125 g)
  • 1 praf de copt
  • 4 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 2 lg amidon
  • 300 g gem prune
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 500 ml lapte
  • 2 lg amidon/faina
  • 3 galbenusuri
  • 3 lg zahar
  • esenta vanilie/baton vanilie
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Doamna Walewska:

Aluatul : Se separa galbenusurile de albusuri (albusurile se pun peste foi). Se amesteca faina, praful de copt si zaharul.Se adauga galbenusurile  si untul. Amesteci totul , o invelesti in folie alimentara si se tine la congelator 20 minute.

Se fac doua foi , cu dimensiunea de 22x27 cm (eu le-am facut pe dosul unei tavi de aragaz) . Se ung cu gem si se tin 15 minute, la 180 de grade Celsius.Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul si iar se bat.Se pune jumatate de cantitate de albusuri peste o foaie si se mai coace 15 minute.Asa se procedeaza si cu a doua foaie.

Crema: Se fierbe mai mult de jumatate de cantitate de lapte cu zaharul, iar restul il amesteci cu amidonul/faina si galbenusurile.Cand laptele fierbe, se adauga amestecul de galbenusuri si se amesteca 15 minute.

Se scoate apa din unt si se amesteca treptat cu crema de vanilie.

Se pune crema pe unul din blaturi si se aseaza a doua foaie.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Doamna Walewska-0
Prajitura Doamna Walewska-1
Prajitura Doamna Walewska-2
Prajitura Doamna Walewska-3
Prajitura Doamna Walewska-4
Prajitura Doamna Walewska-5

COMENTARII (2)

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

30.05.2016, 20:17

pare delicioasa!

Rocsi

Rocsi 1

31.05.2016, 21:20

Buna prajitura asta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!