Prajitura Fanta

de elena1988 in Prajituri, 4 Noi 2010 | 9251 vizualizari

 

Glazura a fost cam multa, in rest a fost delicioasa:)

 

INGREDIENTE

  • 100 mililitri ulei
  • 6 bucati oua
  • 6 lingurite zahar
  • 2 lingurite cacao
  • 4 linguri faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • pentru crema
  • 500 grame branza de vaci
  • 200 grame unt
  • 150 grame zahar
  • 1 bucata esenta de vanilie
  • pentru glazura
  • 850 mililitri suc de portocale
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 6 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta:

Cum se face blatul: se adauga galbenusurile care se mixeaza cu zaharul se adauga uleiul putin cate putin si apoi faina si praful de copt si cacaua, apoi se incorporeaza usor albusurile batute spuma, se pune aluatul in tava cu ulei care a ft unsa si tapetata cu faina, se coace la cuptor circa 25, 30 de minute. se lasa sa se raceasca blatul in tava.

Crema: se freaca untul cu zaharul pana devine spuma, apoi se pune branza se adauga si esenta de vanilie, si amestecam bine, crema se intinde peste blatul racit si se da 15 minute la frigider.

Glazura: Se prepara glazura dupa indicatiile de pe plic , numai ca in loc de lapte punem sucul si lasam pe foc pana se ingroase, cnd glazura este putin calda se adauga peste crema de branza si nivelam usor( nu turnati glazura numai intr-un loc deoarece se va face gaura in crema. se baga la frigider circa 3-4 ore, se taie in romburi sau dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ananas