Prajitura fina

de luminita20_2006 in Prajituri, 26 Mai 2009 | 10215 vizualizari

 

Foarte delicioasa :))

 

INGREDIENTE

  • foi de cacao:
  • 100 gr margarina
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita amoniu stins cu zeama de lamaie
  • 400 gr faina
pentru foaia de vanilie:
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 pliz zahar vanilat
crema:
  • 500 ml lapte
  • 5 liguri faina
  • 7 linguri zahar
  • 200 gr unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lamaie
glazura:
  • 3 albusuri
  • 200 gr zahar
Portii: 26
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fina:

Foi de cacao:

freci margarina cu zaharul , adaugi oul, cacaua, amoniacul stins si faina. Se framanta un aluat molcuti care se imparte in doua si se coace pe dosul tavii timp de 10 min fiecare.

Foaia de vanilie:

Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina si zaharul vanilat. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit ~15 min.

crema:

Se amesteca faiana cu laptele si zaharul si se fierbe pe foc mica pana se ingroasa..Se da crema deoparte sa se raceasca. Untul se freaca spuma cu zaharul vanila si zeama de la o lamaie apoi se amesteca cu crema de lapte.

Glazura.

albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul si se bate in continuare pe baie de abur pana cand prinde o culoare lucioasa.

Se  aseaza o foaie maro pe un platou se intinde o jumatate din crema, se pune foaia galbena, crema ramasa si a doaua foaie maro apoi se puna glazura si se a la rece pana a doaua zi.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura fina 3592
retete culinare - Prajitura fina 3593
retete culinare - Prajitura fina 3594
retete culinare - Prajitura fina 3595

COMENTARII (6)

luminita20_2006 1

26.05.2009, 21:24

mersi oana...este foarte buna si are o textura fina...eu o aveam in plan de ceva timp si ieri am facut-o a iesit super sa nu ezitati sa o incercati garantez pentru reusita

klausenburger_adica Lacrima 1

23.07.2009, 01:58

mmm...foile cu cacao imi dau idei...sunt moi dupa ce le coci sau au nevoie de crema pentru a se inmuia?

luminita20_2006 1

25.07.2009, 21:01

cand le coci ele se imoaie dupa ce le üui crema, asa sunt faramicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S