Prajitura frageda cu mere

de Criss in Prajituri, 14 Iun 2016 | 2347 vizualizari

 

Stiu ca e sezonul capsunelor si al cireselor, dar eu va aduc o prajitura cu mere, care pe mine ce-i drept ma duce cu gandul mai degraba la toamna decat la vara mult asteptata. Dar, pentru ca aveam niste mere cumparate de vreo doua saptamani, care deja incepeau sa devina stafidite :D si nu le mai manca nimeni, am facut o prajitura delicioasa, cu un aluat fraged care realmente se topeste in gura.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat: 
  • 550 g faina
  • 150 g zahar pudra
  • 1plic praf de copt
  • 250 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 2 lingura smantana
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Umplutura: 
  • 1.5 kg mere
  • 6 linguri zahar (sau dupa gust)
  • scortisoara macinata
  • 2 linguri gris
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mere:

Pentru aluat se amesteca faina cu praful de copt si indulcitorul pudra, se adauga untul rece si se amesteca cu varfurile degetelor pana cand capata consistenta si aspectul unor firimituri. Se adauga smantana, coaja rasa de lime si galbenusurile si se framanta aluatul pana se leaga si devine o bila nelipicioasa. Se inveleste aluatul in folie si se pune in frigider o jumatate de ora. Apoi se imparte aluatul in doua parti.   Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare. Se storc, apoi se amesteca cu zaharul si scortisoara. Pentru asamblarea prajiturii, cel mai simplu e sa intindeti foile direct pe hartie de copt. Pentru aceasta se taie doua coli de hartie la dimensiunea tavii, se intinde o foaie pe hartia de copt si se transfera hartia cu aluatul in tava. Pe foaie se presara o lingura de gris, care are rolul de a absorbi surplusul de suc lasat de mere. Se pune umplutura, peste umplutura de mere se presara o lingura de gris, apoi se pune a doua foaie tot cu ajutorul hartiei de copt. Prajitura se inteapa din loc in loc cu o furculita, apoi se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la foc mic timp de aproximativ 45 minute. Dupa racire se pudreaza cu zahar vanilat si se taie in patrate. 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura frageda cu mere-0
Prajitura frageda cu mere-1
Prajitura frageda cu mere-2
Prajitura frageda cu mere-3
Prajitura frageda cu mere-4

COMENTARII (16)

Criss 1

15.06.2016, 07:18

Criss 1

15.06.2016, 07:19

Multumesc mult.

Gherca Daniela 1

15.06.2016, 13:34

ce imi place prajitura cu mere!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41