Desert placinta frageda cu dovleac

de Gicuta in Dulciuri, 22 Ian 2016 | 21706 vizualizari

 

O placinta aromata si frageda de ti se topeste-n gura... te lingi pe degete si mai iei o bucata :)
 
 
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • 200 g untura solida
  • 150 ml smanana
  • 2 oua
  • coaja de lamaie
  • un pliculet praf de copt
  • un praf de sare
  • Umputura:
  • dovleac (1,700 kg)
  • 6 linguri zahar (sau dupa gust)
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • o lingurita scortisoara (sau dupa gust)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta frageda cu dovleac:

Mixam untura cu ouale, zaharul si sarea apoi adaugam smantana si coaja de lamaie.

Amestecam faina cu praful de copt si incepem sa o incorporam in compozitia de untura si oua. Framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen, nu prea tare. Invelim aluatul intr-o folie de plastic si il punem in frigider pana pregatim dovleacul.

Spalam dovleacul, il taiem in bucati, ii scoatem semintele si il punem intr-o tava in care am asternut hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ o ora si jumatate

Cand dovleacul este copt, scobim miezul cu o lingura si  il punem intr-un bol. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si il pasam cu blenderul.

Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua. Intindem prima foaie direct pe hartia de copt pe care apoi o vom transfera intr-o tava (25x35 cm). Punem umplutura si acoperim cu cea de-a doua foaie. Avem grija sa acoperim dovleacul si pe margini. Intepam aluatul cu furculita si dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit, pentru 45 de minute. Cand placinta se racoreste, o presaram cu zahar pudra si o portionam. Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta frageda cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta frageda cu dovleac