Prajitura frecata cu branza dulce si stafide (turta frecata in grai banatean)

de babi5 in Prajituri, 21 Mai 2013 | 15480 vizualizari

 

Avind facuta mai multa brinzica de vaci m-am gindit ca azi de Sfintii Imparati Constantin si Elena sa fac o turta frecata cu brinza dulce ca- n Banat .. A iesit o bunaciune cum zice Laura .. dar buna rau.. Sa o faceti ca nu o sa va para rau ..

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina'
  • 180 gr untura( sau 250 gr margarina )
  • 6 oua
  • 1 praf de copt
  • 400 gr zahar
  • 1pachet stafide(mai mare)
  • 3 zahar vanilat
  • 1 kg brinza vaci (eu am pus mai multa )
  • 1 lamaie
  • putina sare
  • 2 linguri gris
  • scortisoara (numai daca doriti )
  • lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frecata cu branza dulce si stafide (turta frecata in grai banatean):

Intr-un castron   se pune faina si o amestecam bine  cu praful de copt si sarea ,apoi o frecam cu untura sau margarina (eu am folosit untura  fiindca iasa mai frageda )

se adauga 2 oua intregi un zahar vaniliat ,100 gr zahar,coaja  de lamie si lapte  cit cuprinde  ca sa fie  un aluat mai  consistent sa se poata intinde bine .

Se face aluatul de cu seara  si se lasa in frigider pina a doua zi .

Intro -o  cratita  sau castron punem brinza 300 gr zahar ,stafidele  care au fost puse in prealabil la inmuiat cu esenta rom si apa,zaharul vaniliat,scortisoara ,grisul si  patru galbenusuri

Apoi amestecam bine totul si adaugam la  final albusurile  batute  spuma.

Se amesteca cu o spatula  de lemn pina  se incorporeaza bine .

Intr-o tava  unsa si tapetata  cu hirtie  de copt intindem o foaie  apoi punem compozitia  de brinza .

Aluatul ramas  il dam prin razatoare deasupra brinzei  ,peste tot  ca si  cum am pune o alta foaie.

Dam la  cuptorul  in prealabil incins   lasam la  copt pina  devine  auriu aluatul de deasupra .

Scoatem apoi prajitura  o lasam la rece apoi pudram cu zahar praf.

Pofta    buna  !

 

TIPS-URI

1

se poate taia dupa imaginatia fiecaruia, patrate ,dreptunghiuri sau romburi

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura frecata cu branza dulce si stafide (turta frecata in grai banatean) 229857
retete culinare - Prajitura frecata cu branza dulce si stafide (turta frecata in grai banatean) 229858
retete culinare - Prajitura frecata cu branza dulce si stafide (turta frecata in grai banatean) 229859
retete culinare - Prajitura frecata cu branza dulce si stafide (turta frecata in grai banatean) 229860
retete culinare - Prajitura frecata cu branza dulce si stafide (turta frecata in grai banatean) 229861
retete culinare - Prajitura frecata cu branza dulce si stafide (turta frecata in grai banatean) 229862
retete culinare - Prajitura frecata cu branza dulce si stafide (turta frecata in grai banatean) 229863
retete culinare - Prajitura frecata cu branza dulce si stafide (turta frecata in grai banatean) 229864

COMENTARII (49)

babi5 1

27.11.2013, 17:53

Si zic eu krysty si foate buna a facuto si gaby si a fost incintata ,ea are mai multe vizualizai

reisnaor_2006 1

01.10.2014, 16:04

babi5 1

01.10.2014, 17:30

Reisnaor_2006 sa o faci draga mea si nu o sa-ti para rau nultumesc de apreciere

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: