Prajitura Furnicuta

de delia64 in Prajituri, 19 Iun 2013 | 8471 vizualizari

 

Este o prajitura foarte gustoasa si aspectuoasa . Le place foarte mult copiilor mei si o fac mereu .

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 600 grame zahar
  • 150 grame mac
  • 100 grame nuca de cocos
  • 3 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 1 pachet de unt
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • 1 pachet de biscuiti
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Furnicuta:

BLATUL

Albusurile se bat spuma cu 150 grame zahar , nuca de cocos , macul ,faina si praful de copt.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt  si se pune compozitia in tava , se da la cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 30 minute.

Se face testul cu scobitoarea si  se lasa la racit.

CREMA

Galbenusurile si 6 linguri zahar  se amesteca pe foc pana se ingroasa crema .

Se lasa la racit pe urma se amesteca cu zaharul vanilat si untul .

Se intinde peste blatul de albusuri .

Asezam peste crema un strat de biscuiti si peste biscuiti glazura .

GLAZURA 

5 linguri zahar 

2 linguri cacao

3 linguri apa fiarta 

2 linguri ulei

Se amesteca zaharul cu cacaua , se pune apa fierbinte  si uleiul amestecandu-se  si se toarna peste biscuiti.

Pofta buna !!!

 

 

TIPS-URI

1

se poate face si o budinca de vanilie care sa se amestece cu untul si crema de oua

2

biscuitii folositi se recomanda sa fie mai sfarmiciosi

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Furnicuta-0
Prajitura Furnicuta-1
Prajitura Furnicuta-2
Prajitura Furnicuta-3
Prajitura Furnicuta-4

COMENTARII (30)

delia64 1

23.06.2013, 13:44

daniela-angelica

Lau 1

23.06.2013, 14:00

delia64 1

23.06.2013, 14:34

Laureta daniela

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04