Prajitura ieftina si rapida

de Deny22 in Dulciuri, 28 Dec 2015 | 935 vizualizari

 

E delicioasa, a trebuit sa o prepar de 3 ori Craciunul acesta pentru a se satura toata lumea.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 1 cana lapte
  • 1 cana ulei
  • 1 cana zahar
  • 2 cani si jumatate faina
  • 1 praf copt
  • 1 lingurita otet
  • esenta vanilie
  • Sirop
  • 150 ml lapte
  • 100 gr unt
  • esenta rom
  • 4 linguri zahar
  • Ornat
  • cocos
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ieftina si rapida:

Ouale se mixeaza bine si apoi, pe rand se adauga uleiul, zaharul, faina, esenta de vanilie si praful de copt stins, amestecand foarte bine si incorporandu-le pe rand.

Aluatul se toarna in tava tapetata si se da la foc mic aproximativ jumatate de ora.

Dupa ce blatul incepe sa devina auriu, scoatem tava din cuptor si portionam prajitura fara a o scoate insa din tava.

Pregatim siropul punand la foc mic laptele, untul, cele 4 linguri de zahar si esenta de rom. Dupa ce se amesteca bine si obtinem un sirop, cu lingura, insiropam peste tot prajitura taiata cat blatul si siropul sunt calde!

De fiecare data eu aleg sa ornez cu cocos.

Se lasa prajitura in tava pana se insiropeaza bine (aproximativ 1 ora) si apoi putem sa o aranjam pe platou.

 

TIPS-URI

1

putem orna si cu nuci macinate sau fulgi de migdale

RETETA IN IMAGINI

Prajitura ieftina si rapida-0
Prajitura ieftina si rapida-1
Prajitura ieftina si rapida-2
Prajitura ieftina si rapida-3

COMENTARII (4)

Rocsi 1

29.12.2015, 21:14

Deny22 1

30.12.2015, 13:22

Multuuu :* merita incercata

Raluca57 1

10.01.2016, 22:33

Mi s-a părut interesantă reteta și am incercat-o în ideea ca va fi un "blat" pt o cremă pe care doream să o testez. A fost atât de bună, am devorat-o pur și simplu pana sa fac crema. Ne-a plăcut mult. O voi încerca și marmorata. BUNA și rapidă!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41