Prajitura Katy

de Constelatialeu in Dulciuri, 6 Oct 2016 | 2843 vizualizari

 

Se lauda Balconita ca e un deliciu pe care-l face mama ei...zau daca  o contrazic.....binenteles ca n-a iesit ca a ei, a iesit ca la mine, dar care-i baiul, important este gustul......

 

INGREDIENTE

  • 3 foi
  • 500 g faina
  • 130 g zahar
  • 3 linguri pline cu untura
  • 4 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 1/2 pliculet de praf de copt
  • 4-5 linguri lapte dulce
  • Crema
  • 1 foaie sfaramata
  • 150 g unt cu 70 % grasime
  • 130 g zahar farin
  • 100 g biscuiti
  • 100 g miez de nuca prajit si taiat grosier
  • 4 linguri cacaco
  • 4 linguri gem caise
  • 1 cana cu lapte dulce ( eu am pus 1/2 de cana, gemul meu de caise are o consistenta mai lichida)
  • Bezea
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar pudra
  • un praf de sare
  • 3 linguri nuca macinta ( asta nu era-n reteta, am pus eu ca am vrut)
  • Decor
  • ciocolata maruntita
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Katy:

Foi : Intr-un castron amestecam untura cu sarea,zaharul apoi adaugam galbenusurile si laptele. Omogenizam si adaugam faina cernuta si praful de copt, framnatam o coca pe care o impartim in 3 parti egale. Coacem 3 foi, am folosit o tava cu dimensiunile 22/35 cm, foaia a m intins-o direct pe hartia de copt si apoi am asezat-o in tava, am intepat foaia cu o furculita pe toata suprafata ei, am dat tava la cuptorul preincalzit pentru cca 10-12 min. Am scos din cuptor si am lasat sa se raceasca. Asa am procedat si cu urmatoarele foi. Ultima foaie am lasat-o sa se raceasca in tava pentru ca acolo am asamblat prajitura.

Crema : Untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul si cacaoa, apoi se adauga laptele, nuca macinata si gemul, la final adaugam foaia sfaramata si biscuitii sfaramati. Eu n-am turnat de la inceput tot laptele si bine am facut, pentru ca gemul era destul de lichid si biscuitii foarte fragezi, e de preferat sa punem biscuiti populari, n-am avut din aia, am pus ce am gasit...

Asamblare: In tava in care am lasat ultima foaie se se raceasca punem peste foaie crema si o intindem uniform, apoi punem a doua foaie si dam la rece pana facem bezeaua

Bezea : Bartem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul pana obtinem o bezea consistenta, transferam baezeaua intr-o craticioara si o punem pe baie de abur cca 30 min, amestecand din cand in cand, apoi adaugam si nuca macinata.

Aceasta bezea o intindem pe toata suprafata prajiturii si presaram ciocolata taiata. Lasam sa se raceasca bine si poi portionam.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Katy 458570
retete culinare - Prajitura Katy 458571
retete culinare - Prajitura Katy 458572
retete culinare - Prajitura Katy 458573
retete culinare - Prajitura Katy 458574
retete culinare - Prajitura Katy 458575
retete culinare - Prajitura Katy 458576
retete culinare - Prajitura Katy 458577
retete culinare - Prajitura Katy 458578
retete culinare - Prajitura Katy 458579
retete culinare - Prajitura Katy 458580
retete culinare - Prajitura Katy 458581
retete culinare - Prajitura Katy 458582
retete culinare - Prajitura Katy 458583
retete culinare - Prajitura Katy 458584
retete culinare - Prajitura Katy 458585
retete culinare - Prajitura Katy 458586
retete culinare - Prajitura Katy 458587
retete culinare - Prajitura Katy 458588
retete culinare - Prajitura Katy 458589
retete culinare - Prajitura Katy 458590

COMENTARII (21)

dantes 1

08.10.2016, 07:13

Delicioasa!

Gherca Daniela 1

08.10.2016, 14:33

ce as savura si eu o bucatica din prajiturica ta!

Catalina L 1

08.10.2016, 21:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D