Prajitura Katy

de Anett in Dulciuri, 18 Mai 2016 | 833 vizualizari

 

Am invatat aceasta reteta de la mama mea! :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 150 gr untura
  • 150 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 3 galbenus
  • varf cutit de sare
  • 1 pahar smantana
  • 300 ml de lapte
  • 200 gr margarina
  • 4 linguri gem de caise
  • 4 linguri cacao
  • 150 gr zahar pudra
  • aroma de rum
  • 250 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Katy:

In primul rand pregatim foii de prajitura. Intr-un vas amestecam faina, untura, zahar, sarea si praful de copt. Amestecand incontinuu adaugam si galbenusurile si daca este nevoie adaugam si 4-5 linguri de smantana. Din acest aluat coacem 3 foi pe dosul unei tavi.

Lasam foile sa se raceasca apoi alegem unul dintre ele si intr-un vas o faramitam cu mana. Turnam lapte peste foaia rupta, adaugam cacao, gem de caise, zahar pudra, margarina si aroma de rum si omogenizam bine. 

Pe una dintre foi intindem crema obtinuta iar peste crema punem cea ramasa. Decoram cu frisca batuta si ciocolata rasa.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Katy-0
Prajitura Katy-1
Prajitura Katy-2
Prajitura Katy-3
Prajitura Katy-4
Prajitura Katy-5
Prajitura Katy-6
Prajitura Katy-7
Prajitura Katy-8
Prajitura Katy-9
Prajitura Katy-10
Prajitura Katy-11
Prajitura Katy-12

COMENTARII (12)

Bunica

Bunica 1

18.05.2016, 21:45

Renataedina

Renataedina 1

19.05.2016, 08:19

faina prajiturica!

AndrutzaP

AndrutzaP 1

19.05.2016, 09:25

Buna prajiturica. Arata foarte bine si-mi aminteste de retetle clasice ale bunicii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!