Prajitura Kinder Bueno

de Lavinia in Prajituri, 21 Sep 2013 | 92081 vizualizari

 

O prajitura care imi place foarte mult! :) Este delicata si foarte gustoasa!

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 8 albusuri
  • 200 g zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 1/2 linguri de faina
  • 3 1/2 linguri de pesmet fin
  • 120 g nuci macinate
  • 1 lingurita praf de copt
Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 1 plic praf budinca de vanilie
  • 3 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 250 g unt
Extra:
  • 1 cutie Fineti/Nutella de 400 g
  • 1 pachet de biscuiti de calitate(aprox. 140-150 g )
  • 200 ml frisca lichida
  • 80 g ciocolata cu alune rasa
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Kinder Bueno:

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza pana devine o spuma tare si lucioasa.

Adauga uleiul si mai mixeaza cateva secunde.

Amesteca faina cu pesmetul si praful de copt.

Adauga amestecul uscat peste albusuri amestecand usor cu o spatula pentru a nu elimina aerul din albusuri.

La final adauga nuca macinata.

Tapeteaza o  tava (35/25 cm) cu unt si hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru aprox 25 de minute(testul scobitorii)

Scoate blatul din tava,indeparteaza hartia de copt de pe margini apoi unge-l cat e fierbinte cu fineti.

Lasa prajitura la racit la temperatura camerei apoi bago la figider pana se intareste crema de ciocolata.

Mixeaza galbenusurile cu zahar,adauga praful de budinca,faina apoi laptele fierbinte si pune amestecul pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.

Lasa budinca la racit.

Mixeaza untul spuma la temperatura camerei apoi adauga lingura cu lingura din budinca racita si mixeaza pana devine o crema pufoasa .

Imparte crema in 2 .

Pune o parte din crema peste blat si niveleaza bine.

Peste crema de vanilie pune un strat de biscuiti.

Amesteca cealalta crema cu cacaua apoi pune-o peste biscuiti.

Da prajitura la rece pana se intareste crema.

Bate frisca bine apoi intinde-o uniform peste prajitura.

Decoreaza cu ciocolata rasa.(cu alune)

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Kinder Bueno 262161
retete culinare - Prajitura Kinder Bueno 262162
retete culinare - Prajitura Kinder Bueno 262163
retete culinare - Prajitura Kinder Bueno 262164
retete culinare - Prajitura Kinder Bueno 262165
retete culinare - Prajitura Kinder Bueno 262166
retete culinare - Prajitura Kinder Bueno 262167
retete culinare - Prajitura Kinder Bueno 262168
retete culinare - Prajitura Kinder Bueno 262169
retete culinare - Prajitura Kinder Bueno 262170
retete culinare - Prajitura Kinder Bueno 262171
retete culinare - Prajitura Kinder Bueno 262172
retete culinare - Prajitura Kinder Bueno 262173
retete culinare - Prajitura Kinder Bueno 262174
retete culinare - Prajitura Kinder Bueno 262175
retete culinare - Prajitura Kinder Bueno 262176
retete culinare - Prajitura Kinder Bueno 262177

COMENTARII (37)

Panacris 1

23.09.2013, 09:13

Lavinia 1

23.09.2013, 10:31

monik80 1

21.03.2015, 12:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D