Desert prajitura Kinder Bueno

de Lavinia in Prajituri, 21 Sep 2013 | 133359 vizualizari

 

O prajitura care imi place foarte mult! :) Este delicata si foarte gustoasa!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 albusuri
  • 200 g zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3,5  linguri de faina
  • 3,5 linguri de pesmet fin
  • 120 g nuci macinate
  • 1 lingurita praf de copt

Crema:

  • 8 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 1 plic praf budinca de vanilie
  • 3 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 250 g unt

In plus:

  • 1 cutie Fineti/Nutella de 400 g
  • 1 pachet de biscuiti de calitate(aprox. 140-150 g )
  • 200 ml frisca lichida
  • 80 g ciocolata cu alune rasa
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Kinder Bueno:

Blat: Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza pana devine o spuma tare si lucioasa. Adauga uleiul si mai mixeaza cateva secunde. Amesteca faina cu pesmetul si praful de copt. Adauga amestecul uscat peste albusuri amestecand usor cu o spatula pentru a nu elimina aerul din albusuri. La final adauga nuca macinata. Tapeteaza o  tava (35x25 cm) cu unt si hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 25 de minute (faceti testul scobitorii).

Scoate blatul din tava, indeparteaza hartia de copt de pe margini apoi unge-l cat e fierbinte cu finetti sau nutella.

Lasa prajitura la racit la temperatura camerei apoi pune-o la figider pana se intareste crema de ciocolata.

Crema: Mixeaza galbenusurile cu zaharul, adauga praful de budinca, faina apoi laptele fierbinte si pune amestecul pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa. Lasa budinca la racit. Mixeaza untu la temperatura camerei pana obtii o spuma, apoi adauga lingura cu lingura din budinca racita si mixeaza pana obtii o crema pufoasa .

Asamblare: Imparte crema in doua. Pune o parte din crema peste blat si niveleaza bine. Peste crema de vanilie pune un strat de biscuiti. Amesteca restul de crema cu cacao, apoi pune-o peste biscuiti.

Da prajitura la rece pana se intareste crema.

Bate frisca bine, apoi intinde-o uniform peste prajitura.

Decoreaza cu ciocolata cu alune data pe razatoare. Pune iar prajitur ala rece cateva ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Kinder Bueno" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reteta clasica