Prajitura la metru

de dakris in Prajituri, 21 Mar 2012 | 4692 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • esente (vanilie si rom)
  • 3 linguri cacao
  • 530ml lapte (500 ml pt crema si 30 ml pt topirea ciocolatei)
  • 1 plic crema ole/ pudding cu gust de ciocolata
  • 150 ciocolata cu lapte/amaruie
  • ornament colorat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura la metru:

Ouale se separa. Albusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana se obtine o spuma tare peste care se adauga galbenusurile frecate cu ulei si un praf de sare, iar apoi se incoporeaza faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia se varsa in doua boluri, in cantitati egale. Intr-unul din boluri se adauga cacaoa si esenta de rom, iar in celalalt esenta de vanilie amestecand bine. Continutul bolurilor se varsa in doua tavi pentru chec tapetate cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit pentru cca 40 min incercandu-le cu scobitoarea.

Astfel, vor rezulta doua checuri, unul alb si unul maro, care, dupa ce s-au racit, se taie felii de 1,5-2 cm. Fiecare felie se unge cu crema ole/pudding-ul (preparata conform instructiunilor de pe ambalaj cu 500 ml lapte) si se asambleaza astfel: o felie maro, una alba si tot asa pana la final.

Pentru ca mi-a ramas crema, am intins-o deasupra si peste ea am varsat ciocolata topita la bain marie cu 30 ml lapte.

Se introduce la rece pentru cca 2 ore si apoi se presara ornamentul colorat. Se taie in diagonala astfel incat sa rezulte felii cu 3 dungi verticale ca in imagine.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura la metru 153180
retete culinare - Prajitura la metru 153181
retete culinare - Prajitura la metru 153185
retete culinare - Prajitura la metru 153187
retete culinare - Prajitura la metru 153188

COMENTARII (21)

Sim0na 1

21.03.2012, 21:04

Prajiturica asta ne-o facea mama... De cand n-am mai mancat.. Foarte fain arata!

dakris 1

22.03.2012, 07:48

va multumesc!

mamaieelena 1

22.03.2012, 10:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S