Prajitura marmorata cu visine

de Panacris in Prajituri, 27 Iun 2012 | 1818 vizualizari

 

Prajitura cu visine reinventata!

 

INGREDIENTE

  • oua de curca 4 bucati,
  • zahar tos 12 linguri,
  • lapte dulce 12 linguri,
  • ulei de rapita 12 linguri,
  • zahar vanilinat 1 plic,
  • praf de copt 1 plic,
  • coaja de lamaia 50 g.,
  • faina integrala 24 de linguri,
  • cacao 2 linguri,
  • visine fara samburi 500 g.,
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura marmorata cu visine:

Ouale se bat energic cu zaharul tos si zaharul vanilinat. Se adauga laptele usor si se amesteca pana se inglobeaza. Apoi se pune uleiul lingura cu lingura, amestecandu-se energic. Faina cernuta impreuna cu praful de copt si coaja de lamaie, se adauga cate putin pana se omogenizeaza amestecul. Compozita se toarna intr-o forma tapetata cu foaie de pergament sau unsa cu putina margarina si presarata cu faina. Cacaoa se presara deasupra compozitiei si cu o furculita se amesteca usor, creand forma de marmura. Visinele curatate si scurse de zeama, se presara peste aluat. Se da la copt la cuptorul preincins cca. 20 de minute la foc tare, apoi 40 de minute la foc usor.

Se lasa sa se raceasca in forma si se presara zahar pudra la servire.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura marmorata cu visine-0
Prajitura marmorata cu visine-1
Prajitura marmorata cu visine-2
Prajitura marmorata cu visine-3
Prajitura marmorata cu visine-4
Prajitura marmorata cu visine-5
Prajitura marmorata cu visine-6
Prajitura marmorata cu visine-7

COMENTARII (21)

Panacris 1

28.06.2012, 07:36

Multumesc pentru precieri!

Maria68 1

28.06.2012, 11:34

deosebit

Sim0na 1

28.06.2012, 14:44

O bunatate de prajitura!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04