Prajitura Minunata

de Constelatialeu in Dulciuri, 21 Ian 2016 | 2652 vizualizari

 

Nu stiam cum sa-i zic asa ca am numit-o minunata, ca tot sunt bucataras minunat.... am facut eu niste combinatii care imi plac, zic ca a iesit ceva bun....pentru foarte bun mai lucram.....pai daca e concurs sa zicem ''Nicio zi fara ciocolata''....

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 250 g margarina rama
  • 6 oua
  • 240 g zahar farin
  • 240 g faina
  • 1 pliculet amoniac
  • zeama de lamaie
  • 300 g visine congelate
  • zahar pudra pentru tavalit visinele
  • Crema
  • 450 g nuca macinata
  • 400 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 250 g mascarpone
  • 100 g ciocolata Black & Withe Schogetten
  • Glazura
  • ciocolata topita Dr.Oetker
  • confeti vesele Dr.Oetker
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Minunata:

Foi:

Margarina la temperatura camerei, impreuna cu zaharul o amestecam bine, apoi adaugam galbenusurile, omogenizam. Adaugam amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina, iar la final incorporam albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. Avem grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Impartim compozitia in doua. Tapetam cu hartie de copt o tava 35/25 cm, turnam jumatate din compozitie si o dam la cuptorul preincalzit cca 10 min. Cat timp sta tava in cuptor, visinele congelate le taiem pe jumatate, le tavalim prin zahar pudra si apoi scoatem tava din cuptor si le asezam in tava. Bagam tava din nou la cuptor pana cand este gata copt blatul. Verificam cu o scobitoare daca este gata. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca bine, la fel procedam si cu restul de compozitie. Vom obtine doua foi.

Crema:

Nuca macinata cu zaharul, laptele si ciocolata le punem intr-o cratita cu fund dublu si punem pe foc, amestecam continuu pana incepe sa fiarba, cca 20 min. Apoi lasam sa se raceasca foarte bine. Dupa ce s-a racit incorporam mascarponele.

Asamblare:

Asezam pe o tava prima foaie intindem crema, apoi foaia a doua si turnam ciocolata topita apoi presaram confeti vesele. Se lasa la rece pana a doua zi, cand se portioneaza cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Minunata-0
Prajitura Minunata-1
Prajitura Minunata-2
Prajitura Minunata-3
Prajitura Minunata-4
Prajitura Minunata-5
Prajitura Minunata-6
Prajitura Minunata-7
Prajitura Minunata-8
Prajitura Minunata-9
Prajitura Minunata-10
Prajitura Minunata-11
Prajitura Minunata-12
Prajitura Minunata-13
Prajitura Minunata-14
Prajitura Minunata-15
Prajitura Minunata-16
Prajitura Minunata-17
Prajitura Minunata-18

COMENTARII (36)

Constelatialeu

Constelatialeu 1

23.01.2016, 18:37

Multumesc, tuturor !

diaconta

diaconta 1

23.01.2016, 22:15

Auzi Minunato!!!
Eu nu ti-am cerut prajitura de-asta?
Cred ca m-am dilit ))
Mai ai????

Constelatialeu

Constelatialeu 1

24.01.2016, 08:45

Die, mai am un colt, dar trebuie sa-i ceri lu`Vali, ca`colturile sunt ale lui....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!