Prajitura Noire

de ralu_ca in Prajituri, 19 Mar 2013 | 4801 vizualizari

 

am incercat si eu si este delicioasa...

 

INGREDIENTE

  • 1 ciocolata cu lapte
  • 1 pachet unt
  • 250 g biscuiti cu ciocolata
  • 300 ml frisca lichida
  • 4 lg cacao
  • 2 lg zahar vanilat pudra
  • 2 plicuri gelatina
  • 3-4 linguri lichior crema ciocolata
  • Pentru glazura:
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Noire:

Intr-un vas punem la topit jumatate pachet unt. Biscuitii se zdrobesc si se amesteca cu untul topit si 2 lg cacao. Compozitia obtinuta o punem pe fundul unei tavi de chec tapetata cu folie de plastic si lasam la rece.

Ciocolata o topim impreuna cu 50 ml frisca lichida, iar cand este gata se da la o parte de pe foc si amestecam cu restul de unt netopit, zaharul pudra, restul de 200 ml frisca lichida,  2 lg cacaoa si lichiorul. Se amesteca foarte bine si lasam cateva minute.

Gelatina se pune la hidratat in 100 ml apa rece ( approx 5 min ), apoi punem la foc pana se dizolva. Compozitia se toarna peste compozitia de ciocolata si se amesteca. Apoi peste stratul de biscuiti si se da la rece cateva ore, dupa care rasturnam pe un platou si glazuram cu crema obtinuta din ciocotata topita si frisca lichida.

Ornam dupa bunul plac..este absolut delicioasa..incercati si voi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Noire" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si fructe de padure