Prajitura Tosca

de Mihaela11_jo in Prajituri, 16 Aug 2013 | 84320 vizualizari

 

Prin intermediul site-urilor culinare am cunoscut o doamna de la Amman-Camelia- cu care m-am imprietenit; cand am vizitat-o pentru prima oara m-a servit cu prajitura Tosca.Este prima mea reteta incercata din retetele lui Miha.E delicioasa ca de altfel toate retetele ei.Multumesc Cami!Multumesc Miha!!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul cu mac
  • 6 albusuri
  • 150 g zahar
  • 50 g mac
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 3 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • zeama de la 1/2 lamiae
  • Pentru crema
  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 225 ml lapte
  • 200 g unt
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru sirop
  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • cateva picaturi de esenta de rom
  • Pentru blatul de biscuiti
  • 150 g biscuiti obisnuiti
  • Pentru glazura
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Blatul cu mac

Albusurile se  bat spuma tare cu un praf de sare.

Se adauga zaharul treptat si se amesteca  pana bezeaua devine lucioasa.

Se adauga  macul si nuca de cocos, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Compozitia se toarna  intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da  la cuptorul pre-incalzit  la foc mic pana se rumeneste usor deasupra.

Crema

Galbenusurile se  freaca cu 6 linguri de zahar pana devin albicioase.

Se dauga amidonul si se amesteca bine sa nu se formeze cocoloase.

Se adauga treptat  laptele rece si se pune  pe aragaz la foc mic.  Se amesteca incontinuu pana se ingroasa compozitia.

Dupa ce s-a racit se adauga treptat untul batut spuma cu 2 linguri de zahar si esenta de vanilie.

Crema  se repartizeaza uniform pe blatul cu mac.

Siropul

Zaharul se  caramelizeaza si se stinge cu apa rece.

Se  lasa la racit si din cand in cand se amesteca sa se topeasca zaharul caramel.

Dupa racire se adauga esenta de rom.

Biscuitii se insiropeaza si se repartizeaza  peste  crema.

Glazura:

Ciocolata se topeste impreuna cu untul si frisca lichida. Se aduce compozitia pana la punctul de fierbere apoi se omogenizeaza. Se lasa la racit.

Cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase se toarna peste blatul de biscuiti.

Se da la frigider pentru cateva ore, apoi se portioneaza.

Sursa

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Tosca 252196
retete culinare - Prajitura Tosca 252197
retete culinare - Prajitura Tosca 252198
retete culinare - Prajitura Tosca 252199
retete culinare - Prajitura Tosca 252200
retete culinare - Prajitura Tosca 252201
retete culinare - Prajitura Tosca 252202
retete culinare - Prajitura Tosca 252203
retete culinare - Prajitura Tosca 252204
retete culinare - Prajitura Tosca 252205
retete culinare - Prajitura Tosca 252206

COMENTARII (19)

Aurelia 07_07 1

23.08.2013, 13:31

Geanina87 1

28.12.2013, 11:20

e....perfecta

ryta 1

22.03.2014, 12:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L