Prajitura Tosca

de anca_rm in Prajituri, 12 Ian 2015 | 7744 vizualizari

 

Am facut-o de revelion pe o tava mare 30x35 si pe data de 01.01.2015 mai aveam doar cateva bucatele . A fost bataie pe ea.
Va las prajiturica si plec la treburi , ca imediat nu mai vad nimic de cate hartii am pe aici .

 

INGREDIENTE

  • Pt blat :
  • -8 albusuri
  • -8 linguri zahar
  • -putina sare
  • -100 gr mac nemacinat
  • -4 linguri nuca de cocos
  • -4 linguri faina
  • -1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • -8 galbenusri
  • -1 pastaie vanilie
  • -300 ml lapte
  • -4 linguri faina (sau 2 faiana +2 amidon)
  • -200 ml frisca
  • -100 gr unt
  • Glazura:
  • -100 ml frisca
  • -200 gr ciocolata neagra
  • -50 gr unt
  • Extra:
  • -2 pachete biscuiti Pettit Beurre
  • -50 ml cafea proaspata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Blat :

Pregatim o tava de 30x35 , o tapetam cu hartie cerata .Aceasta dimensiune am folosit-o eu , dar se poate folosi si una mai mica si o sa aveti o prajitura mai inalta .

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si zaharul.

Ingredientele uscate (nuca cocos+mac+faina+praf de copt) le amestecam separat intr-un castron si adaugam treptat in spuma de albus amestecand de sus in jos pana cand se omogenizeaza.

Turnam in tava tapetata si dam la cuptor pana cand iese scobitoarea curata si blatul are o culoare aurie, cam 20 minute .

Lasam blatul la racit .

Crema :

Galbenusurile le frecam cu zaharul si cu faina si adaugam treptat laptele rece . Pastaie de vanilie o taiem si scoatem din ea semintele . Le adaugam in crema , eu am pus si pastaia , nu doar semintele . Punem la foc si amestecam pana cand obtinem o crema de consistenta unei budinci . Cand se ingroasa scoatem pastaia de acolo .

Luam deoparte si lasam sa se racoreasca . Cand este inca calduta adaugam untul pe care l-am scos din frigider cu ceva vreme in urma pentru a ajunge la temperature camerei  si omogenizam pana la dizolvarea completa a untului.

Separat batem frisca tare si cand crema este rece ( atentie trebuie sa fie racita bine ) le amestecam si punem peste blat . Intindem uniform .

Intr-un bol pregatim cafeau si dam prin ea biscuitii . Pe toata suprafata cremei asezam biscuiti dati prin cafea .

Deasupra facem glazura : Punem pe foc la topit ciocolata rupta bucati impreuna cu untul si frisca . Turnam glazura peste biscuiti , nivelam si dam la frigider .

Daca doriti se poate orna

 

TIPS-URI

1

in loc de pastaie de vanilie puteti folosi zahar vanilat (2 plicuri)

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Tosca-0
Prajitura Tosca-1
Prajitura Tosca-2
Prajitura Tosca-3
Prajitura Tosca-4

COMENTARII (17)

Constelatialeu

Constelatialeu 1

12.01.2015, 15:26

Musai sa facem si-un dans la asa prajitura...

anca_rm

anca_rm 1

12.01.2015, 16:01

Cleme hai sa facem si un dans , ce vrei sa dansam ??

Bunica

Bunica 1

12.01.2015, 17:47

Bună rău!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!