Prajitura umeda cu iaurt

de Gherca Daniela in Dulciuri, 27 Oct 2014 | 2988 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua mici
  • 120g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150g iaurt (eu am pus de fructe de padure)
  • 150g faina
  • O lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri de ulei
  • zeama de la o lamaie
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura umeda cu iaurt:

Batem oaule cu zaharul si un praf de sare pana se topeste, adaugam pe urma iaurtul, vanilia si amestecam din nou pana omogenizam totul. Urmeaza sa punem uleiul,  faina cu bicarbonatul de sodiu, dupa ce mai amestecam putin,  punem zeama si coaja de lamaie. 

Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra. 

O servim rece, alaturi de o cafeluta, lapte sau ceai! 

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit tava cu diamentru de 22

2

Puteti folosi iaurt simplu

RETETA IN IMAGINI

Prajitura umeda cu iaurt-0
Prajitura umeda cu iaurt-1
Prajitura umeda cu iaurt-2
Prajitura umeda cu iaurt-3
Prajitura umeda cu iaurt-4

COMENTARII (14)

tarasmariana 1

28.10.2014, 03:49

dantes 1

28.10.2014, 09:46

Buna!

elucubratiiculinare 1

28.10.2014, 16:23

interesanta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20