Prajitura Ursulet

de susu in Prajituri, 18 Mai 2010 | 5440 vizualizari

 

O portie si pentru voi

 

INGREDIENTE

  • Blat:  
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita de otet
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie si portocala
  • Esenta de vanilie    
  • Insiropare:  
  • Zeama de compot de visine sau piersici  
  •  Crema:  
  • 1 plic crema ole de vanilie sau capsuni
  • 350 ml lapte  
  • Asamblare:  
  • Visine din compot
  • 1 plic de gelatina transparenta daca folositi sucul din compotul de visine sau 1 plic gelatina rosie daca folositi doar apa pentru a nu iesi prea rosie gelatina.    
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Ursulet:

Blatul:

Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu un praf de sare si apoi cu un pic de zahar. Albusurile reci se bat spuma cu un praf de sare si apoi se adauga treptat zaharul si se bate pana la dizolvare. Se stinge praful de copt cu otetul si se adauga la galbenusuri. Peste galbenusuri se adauga coaja de portocala, esenta, faina si la sfarsit albusurile. Se amesteca de cateva ori de jos in sus si se varsa intr-o tava mai lata tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul incins la foc mic pentru aproximativ 30-40 minute. Se face testul cu scobitoarea si se scoate blatul.

Se insiropeaza blatul cu zeama din compot. Daca nu va place sa se coloreze blatul in rosu folositi zeama de la piersici.

Se prepara crema dupa instructiunile de pe plic si se pune uniform peste blat. Deasupra se aseaza visinele si peste se toarna gelatina calduta preparata dupa instructiuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ursulet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (8)

Rocsi 1

18.05.2010, 21:43

silvi0ara 1

18.05.2010, 21:48

lia maria 1

19.05.2010, 09:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Trandafiri din mere si foietaj