Prajitura "Valurile Dunarii"

de Lau in Prajituri, 24 Mai 2012 | 2940 vizualizari

 

mersi ancuta>:D<

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 4 oua
  • 175 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 175 ml ulei
  • 175 ml lapte+1 lingura lapte
  • 1 praf de copt
  • 360 g faina
  • 1 lingUra cacao
  • visine fara samburi
  • CREMA
  • 1 plic budinca vanilie
  • 2 linguri zahar
  • 400 ml alpte
  • 200 g unt
  • GLAZURA
  • 200 g ciocolata(cu lapte am avut eu)
  • 2 linguri nutella
  • 1 lingura ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Valurile Dunarii":

BLATUL-Amestecam faina cernuta cu praful de copt si un praf de sare. Mixam ouale impreuna cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi treptat uleiul si mixam ca la maioneza. Reducem viteza mixerului si adaugam jumatate din cantitatea de faina, dupa ce s-a incorporat adaugam laptele, iar la final incorporam si restul de faina.

Turnam jumatate din compozitie in tava(25x35) tapetata cu hartie de copt. In restul adaugam cacao si 1 lingura de lapte. Amestecam si adaugam peste cel alb (eu am inversat de uituca ce sunt:) ) Asezam visinile(eu am folosit proaspete) si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Scoatem blatul pe un gratar si lasam sa se raceasca

CREMA-Dizolvam praful de budinca impreuna cu zaharul si 4 linguri de lapte, iar restul il punem la fiert. Adaugam budinca dizolvata si amestecam continuu pana se ingroasa. Acoperim vasul cu o folie alimentara, astfel incat sa atinga crema. Mixam untul pana devine spuma si adaugam budinca racita si mixam bine.

GLAZURA-topim ciocolata impreuna cu uleiul, punem pe foc si adaugam si cele 2 linguri de nutella, apoi o lasam sa se raceasca putin.

Intindem crema peste blatul racit, glazura si cu o furculita "desenam" valurile

Dam la rece cel putin 2  ore

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura "Valurile Dunarii"-0
Prajitura "Valurile Dunarii"-1
Prajitura "Valurile Dunarii"-2
Prajitura "Valurile Dunarii"-3

COMENTARII (28)

Lau

Lau 1

25.05.2012, 15:34

mamaieelena

mamaieelena 1

25.05.2012, 18:23

super a iesit

Lau

Lau 1

25.05.2012, 20:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!