Prajitura VALURILE DUNARII

de ionela2682 in Dulciuri, 22 Mar 2013 | 3529 vizualizari

 

O prajiturica delicioasa pe care o aveam in gand de ceva vreme...

 

INGREDIENTE

Ingrediente:
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 plic praf copt
  • 1 lingura cacao
  • 200 gr visine
pentru crema:
  • 300 ml lapte
  • 1 plic budinca vanilie
  • 100 g unt
  • 3 linguri zahar
  • esenta vanilie
pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 g unt
t visine din compot sau proaspete fara samburi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura VALURILE DUNARII:

-mixam bine ouale cu zaharul

-adaugam pe rand uleiul si laptele

-adaugam faina in care am amestecat praful de copt

-impartim compozitia in doua :intr-una adaugam 1 lingura de cacao iar in cealalta adaugam dupa gust zahar si esenta de vanilie

-in tava turnam prima data compozitia alba,deasupra cesteia turnam compozitia de cacao,asezav visinele scurse fara samburi pe intreaga suprafata

-dam la cuptor la foc mediu pana trece testul scobitorii

-lasam la racit

Budinca se prepara conform indicatiilor de pe plic,lasam sa se raceasca si adaugam untul la temperatura camerei ,omogenizam bine si turnam peste blatul racit

-deasupra turnam si nivelam ciocolata topita cu putin unt

-dam la rece cateva ore

-portionam si servim.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura VALURILE DUNARII-0
Prajitura VALURILE DUNARII-1
Prajitura VALURILE DUNARII-2
Prajitura VALURILE DUNARII-3
Prajitura VALURILE DUNARII-4
Prajitura VALURILE DUNARII-5
Prajitura VALURILE DUNARII-6
Prajitura VALURILE DUNARII-7
Prajitura VALURILE DUNARII-8
Prajitura VALURILE DUNARII-9
Prajitura VALURILE DUNARII-10
Prajitura VALURILE DUNARII-11

COMENTARII (13)

Rux 1

22.03.2013, 20:42

Ce nebunie...pare un fel de chec cu crema de vanilie si glazura de cioco...mmmmm...deliciu!

Rocsi 1

22.03.2013, 22:47

Ti-a iesit absolut delicioasa ..Eu am pregatit-o de Craciun dar nu stiu ce s-a intamplat cu glazura de s-a intarit foarte tare si a fost foarte greu sa o tai

mena29 1

23.03.2013, 00:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41