Praline cu marzipan si nuca

de Strawberries thoughts in Dulciuri, 7 Mai 2014 | 879 vizualizari

 

Aveam prin casa ceva marzipan ramas de la Pasti si ma tot "impiedicam" de el.
Acum, dupa ce am facut bulgarasii astia de bucurie ;), va trebui sa ma aprovizionez din nou cu marzipan :)).

 

INGREDIENTE

  • 400 g marzipan
  • 150 g samburi de nuca
  • 2 cl lichior de portocale
  • 250 g ciocolata amara 70% cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praline cu marzipan si nuca:

Punem intr-un robot de bucatarie samburii de nuca impreuna cu marzipanul. Folosind ustensila (cutitul) pt taiere, lasam amesteculsa se mixeze pt 5 minute. Adaugam lichiorulsi il mai mixam inca 3 minute.
Din amestecul obtinut, formam pralinele.

Ciocolata o topim pe bain-marie. Dupa ce ciocolata a devenit lichida, oprim focul si scufundam pralinele de marzipan in ea. Le scoatem pe o tava tapetata cu harie de copt si le lasam peste noapte la temperatura camerei pentru a se intari ciocolata.

Enjoy

 

RETETA IN IMAGINI

Praline cu marzipan si nuca-0
Praline cu marzipan si nuca-1

COMENTARII (14)

Rocsi 1

08.05.2014, 10:36

Mmmm...

laura_n 1

08.05.2014, 14:38

Panacris 1

08.05.2014, 21:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04