Pranz corean cu orez amestecat,coaste pe gratar,garnituri si salate picante

de Mitinita in Porc, 25 Sep 2013 | 10843 vizualizari

 

Mesele coreene sunt pline cu farfuriute cu diferite feluri de mancare,toate sunt puse in mijlocul mesei si fiecare se serveste din ele.. Incercarea mea aduce doar cateva feluri,am vrut sa am un fel cu orez,unul cu carne si pe langa cateva salate,care de obicei acompaniaza aceste mese. Supele se servesc la inceput,de obicei intr-un vas termorezistent si fiecare isi pune in bol. Deserturile sunt putine,eu chiar nu tin minte sa fi servit la sfarsitul mesei,asa cum se obisnuieste la noi. De obicei,se serves la ceai sau la cafea.

 

INGREDIENTE

  • Orez aburit:
  • 2 cani cu orez cu bobul rotund
  • 2 cani si jumatate cu apa
  • o lingurita de sare
  • Orez amestecat
  • 3 cani de orez gatit cu bobul rotund
  • 1 morcov,taiat betigase
  • 2 castraveti,taiat betigase
  • 100 gr spanac
  • 100 gr ciuperci
  • 100 gr carne
  • o foaie de nori,alge ptr sushi
  • Coaste de porc pe gratar
  • 1 kg de coaste de porc
  • 3 linguri de gochujang (pasta de ardei iute coreana)
  • 3 linguri sos de soia
  • 3 lingurite de zahar
  • 3 cepe verzi,taiate marunt
  • 6 catei de usturoi,pisati
  • 2 lingurite de ulei de susan
  • Cartofi condimentati
  • 2 cartofi mijlocii,taiati betigase
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingurita usturoi tocat
  • 1 lingurita seminte de susan
  • 1/2 lingurita ulei de susan
  • 1 ceapa verde,tocata
  • Salata picanta de castraveti
  • 3 castraveti de gradina mijlocii
  • 1 lingura de sare grunjoasa
  • 1 lingura de gochugaru (fulgi de ardei iute)
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1/2 lingurita ulei de susan
  • 1 lingura de otet
  • 1 catel de usturoi,pisat
  • 1/2 lingurita de seminte de susan
  • Spanac picant
  • 100 gr de spanac
  • 1 lingurita sos de soia
  • 1/4 lingurita de zahar
  • 1 usturoi pisat
  • 1 lingurita seminte de susan
  • 1/2 lingurita ulei de susan
  • 1 lingurita de gochugaru (fulgi de ardei iute)
  • Salata picanta de dovlecei
  • 1 dovlecel mic,taiat betigase
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingura de gochugaru (fulgi de ardei iute)
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 lingura otet
  • 1 ceapa verde,tocata marunt
  • 1 catel de usturoi,pisat
  • 1 cm de ghimbir ,ras
  • 1/2 lingurita ulei de susan
  • 1 lingurita seminte de susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pranz corean cu orez amestecat,coaste pe gratar,garnituri si salate picante:

Orez Aburit

Punem orezul spalat la fiert,la foc mediu si acoperim. Cand incepe sa fiarba (cam dupa 10 minute) dam la foc mare cateva minute,pana scade apa de tot.

Dam la foc mic inca 10 minute,stingem focul si lasam asa inca 10 minute

Orez Amestecat

Betigasele de morcov se calesc.

Spanacul ar trebui calit,dar cum eu am folosit congelat,am adaugat sos de soia,ceapa verde,putin zahar,usturoi si ulei de susan

Carnea se taie bucati mici si se prajeste cu  aceleasi ingrediente ca si la spanac.

Din cele trei oua facem o omleta rulata,pe care o lasam sa se raceasca si o taiem fasii.

Taiem si algele in fasii subtiri.

Punem orez in vas si deasupra adaugam cate putin din fiecare fel,ca in imagine.

Deasupra punem o lingurita de gochujang,pasta de ardei iute coreana,amestecam si servim.

Coaste de porc pe gratar

Coastele de porc se taie,iar restul ingredientelor se amesteca.

Adaugam coastele si amestecam bine. Le lasam la marinat peste noapte.

Se pot prepara la gratar,la gratarul electric sau la cuptor,dar sa il preincalziti din timp.

Eu le-am facut in tigaia grill,dupa ce au fost gata,am turnat niste apa,putin sos de soia si ulei de susan in tigaie si am obtinut un sos delicios.

Cartofi condimentati

Cartofii se prajesc in tigaie.

Amestecam restul ingredientelor si dupa ce scoatem cartofii se amesteca cu sosul obtinut.

Salata picanta de castraveti

Castravetii se taie rondele si presara peste sarea grunjoasa.Lasam deoparte o jumatate de ora,apoi clatim si scurgem bine.

Amestecam cu restul ingredientelor si servim.

Spanac picant Pentru ca nu am folosit spanac proaspat,doar l-am scurs pe cel congelat bine de apa si l-am amestecat cu restul ingredientelor

  Salata picanta de dovlecei Punem betigasele de dovlecel intr-un bol. Amestecam restul ingredientelor si punem peste dovlecel. Mixam bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pranz corean cu orez amestecat,coaste pe gratar,garnituri si salate picante" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Ina 1

26.09.2013, 22:12

vaaaai, ce-i aici! Stii ca-mi place tot

Krystyan Trendy 1

02.11.2013, 08:00

imi place

MOKUSKA 1

19.02.2015, 13:45

o nebunie de arome

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu ceafa de porc