Prepelite cu ananas si ciuperci

de Panacris in Slow Cooking, 27 Feb 2016 | 585 vizualizari

 

Luna aceasta gazda provocării Cutia misterelor, Cutia misterelor - Mistery box challenge, provocare inițiată de Cerasela Badr El-Din, minunata prietenă AncaBanRoman, cu minunatul său blog http://ilyanda.blogspot.ro/, aici pe Bucataras este andaoana sau anca_rm ;) 


 Ne-a propus o minunată cutie cu ingrediente: ”Acum este randul meu sa va propun o vedeta, dar pana acolo sa va spun restul ingredientelor:


1) - carne de pasare (poate fi rata, fazan, curcan,pui, prepelita orice inaripata),


2) -lapte/iaurt (vegetal sau animal ),


3) -crema de branza/branza,


4) -oua,


5) -ciocolata,


6) -orez,


7) -vin,


8) -citrice,


9) -radacinoase (morcov, patrunjel, telina, sfecla etc).


vedeta acestei luni este ANANAS. ” spune Anca. Ei sunt cam corigentă, nu prea am reușit să îmbin toate ingredientele propuse, într-o singură rețetă, dar am reușit o combinație de perpeliță cu ananas minunată.


P.S. Mulțumesc https://www.facebook.com/prepelite.fundeniif/?pnref=story, pentru prepelițele proaspete și livrarea punctuală.  

 

INGREDIENTE

  • Prepelițe 5 bucăți, cca. 1000 g,
  • Ananas proaspăt 1 bucată,
  • Ceapă verde 3-4 fire,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Ciuperci champignon cca. 300 g,
  • Sare de mare,
  • Boia de ardei dulce,
  • Piper proaspăt macinat,
  • Frunze de salvie 3-4 bucăți,
  • Sos de soia 2 linguri,
  • Sos wortchester 1 lingură,
  • Vin alb demisec 200 ml.
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prepelite cu ananas si ciuperci:

Ceapa verde și ardeiul kapia se curăță, se taie mărunt și se pun la în vasul de ceramic al noului meu ajutor în bucătărie CrockPot, peste ele se așează artistic prepelițele, se asezonează cu sare, piper, salvie, ulei de măsline și vin, apoi se setează aparatul la programul HIGH pentru 3 ore, se acoperă și se lasă liniștit la gătit. Între timp se curăță ananasul și ciupercile, se toacă cubulețe.

Ananasul se călește intr-o tigaie cu puțin ulei de măsline. Prepelițele gătite, vreo două ore jumătate, se scot din vasul de ceramic și adaugă, la ananas ca să se rumenească un pic.  

După ce s-au rumenit se ananasul și prepelițele se pun din nou în vas, se adaugă ciupercile, sosul de soia și Worchester, și se mai lasă la gătit cca. 30 de minute. Spor și poftă bună!

 

 

 

TIPS-URI

1

Se pot prepara și în cuptorul obișnuit (electric sau gaz), într-un vas termorezistent la foc mediu, cca. 200 grade.

RETETA IN IMAGINI

Prepelite cu  ananas si ciuperci-0
Prepelite cu  ananas si ciuperci-1
Prepelite cu  ananas si ciuperci-2
Prepelite cu  ananas si ciuperci-3
Prepelite cu  ananas si ciuperci-4
Prepelite cu  ananas si ciuperci-5
Prepelite cu  ananas si ciuperci-6
Prepelite cu  ananas si ciuperci-7
Prepelite cu  ananas si ciuperci-8
Prepelite cu  ananas si ciuperci-9
Prepelite cu  ananas si ciuperci-10
Prepelite cu  ananas si ciuperci-11
Prepelite cu  ananas si ciuperci-12
Prepelite cu  ananas si ciuperci-13
Prepelite cu  ananas si ciuperci-14
Prepelite cu  ananas si ciuperci-15
Prepelite cu  ananas si ciuperci-16

COMENTARII (17)

Catalina L

Catalina L 1

29.02.2016, 20:00

Geanina87

Geanina87 1

02.03.2016, 13:04

anca_rm

anca_rm 1

02.03.2016, 13:42

ce bunatate ai facut , o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!