Prima mea reteta de focaccia

de carmenvlad in Piine, 1 Mai 2011 | 3049 vizualizari

 

Focaccia este o paine traditionala din bucataria italiana, cunoscuta inca din timpurile Romei antice. Painea este de forma plata, asemanatoare blatului de pizza, cu o aroma imbietoare de ulei de masline si cu un miros pregnant de ierburi mediteraneene. Se prepara in toate regiunile Italiei intr-o combinatie de ingrediente si ierburi aromatice care te imbie sa gusti si sa savurezi deliciosul preparat. Acum painea focaccio a devenit atat de populara incat am adoptat-o si noi fara rezerve. Inspiratia mea pentru aceasta reteta au fost toate preparatele de focaccio de pe bucataras. ro. si va multumesc tuturor.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 300 ml lapte dulce
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 g masline feliate
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1/2 lingurita sare grunjoasa  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prima mea reteta de focaccia:

Se face  maiaua din cubul de drojdie, zahar, putin lapte cald si putina faina si se lasa 10 minute sa creasca. Se cerne faina, se pune intr-un vas mai marisor (sa aiba loc unde sa creasca), se adauga maiaua, laptele caldut si sarea. Se framanta bine aluatul, se adauga uleiul de masline, putin cate putin, ½ lingurita busuioc uscat si maslinele feliate. Se amesteca bine aluatul, se acopera cu un servet curat si se da la crescut pentru 30 de minute. Se pregateste o tava de copt dreptunghiulara, se pune o hartie de copt si se unge cu putin ulei de masline. Se scoate aluatul, se intinde si se pune in tava de copt, avand grija ca aluatul sa cuprinda intregul spatiu. Se unge cu ulei de masline, se  presara sare grunjoasa si busuioc uscat. Eu nu am mai lasat painea sa creasca si am dat la cuptor la foc iute la inceput si apoi mediu pentru 30 de minute. Se scoate de la cuptor, se unge cu ulei de masline (daca se doreste) si se acopera pentru 5 minute cu un servet curat. Are o crusta usor crocanta, un miez pufos si delicat si o aroma imbietoare.

 

RETETA IN IMAGINI

Prima mea reteta de focaccia-0
Prima mea reteta de focaccia-1
Prima mea reteta de focaccia-2
Prima mea reteta de focaccia-3
Prima mea reteta de focaccia-4
Prima mea reteta de focaccia-5
Prima mea reteta de focaccia-6
Prima mea reteta de focaccia-7
Prima mea reteta de focaccia-8
Prima mea reteta de focaccia-9

COMENTARII (9)

LUK 1

01.05.2011, 16:51

MotanLaOale 1

02.05.2011, 09:09

mirela0911 1

02.05.2011, 17:29

Cred ca e tare buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04