Profiterol

de Sabina in Dulciuri, 27 Apr 2009 | 4903 vizualizari

 

Daca aveti pofta de ceva bun ...va propun profiterolul. Delicios, fin si gustos.

 

INGREDIENTE

  • 125 grame faina
  • 250 ml apa
  • 3 oua
  • 100 ml ulei/unt topit
  • praf de sare
  • crema de vanilie Darling
  • 100 grame ciocolata pentru glazura
  • inghetata
  • frisca
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol:

Intr-un vas punem la fiert apa si uleiul impreuna cu un praf de sare, cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se pune toata faina deodata. Se omogenizeaza bine bine si se mai pune doua minutele la foc, amestecand tot timpul. Aluat obtinut este destul de vartos. Lasam sa se raceasca, iar apoi adaugam rand pe rand cate un ou, compozitia noastra devenind astfel mai maleabila.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa putin unt, luam cate putin din aluat si incercam sa-i dam o forma cat mai rotunda. Dam la cuptor (atentie nu deschidem usa cuptorului, deoarece riscam sa ramana crude in interior), iar cand s-au rumenit le scoatem pentru ca sunt gata. Le lasam sa se raceasca.
Intre timp pregatim crema de vanilie conform informatiilor de pe plic si topim ciocolata.

Taiem gogosele pe jumatate si le punem crema de vanilie si le ornam cu cicolata topita. Le dam la frigider pentru a se intari. Intre timp cumparam inghetata de vanilie, Finetti sticks si frisca.

Intr-o cupa sau intr-un castronel punem doua gogosele, inghetata de vanilie si orma frisca. Glazuram cu ciocolata topita si la final punem un Finetti stick.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Profiterol 1238
retete culinare - Profiterol 1239
retete culinare - Profiterol 1240
retete culinare - Profiterol 1241
retete culinare - Profiterol 1244
retete culinare - Profiterol 1245

COMENTARII (6)

elena1988 1

04.03.2011, 16:39

gaby_gabytza 1

16.09.2011, 19:03

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D