Pui chinezesc cu ceapa verde

de -Miti- in Pui, 6 Oct 2014 | 1937 vizualizari

 

Aceasta reteta se prepara rapid, ingredientele sunt deja accesibile si este excelent si pentru cei care acum se imprietenesc cu bucataria asiatica.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr piept de pui
  • 3-4 cepe verzi
  • 1 lingura de ulei de floarea soarelui
  • un catel de usturoi
  • 1 lingurita de sos de soia dark
  • 1/4 lingurita de ulei de susan
  • 100 ml apa
  • 1 lingura de amidon alimentar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui chinezesc cu ceapa verde:

Taiem pieptul de pui curatat,spalat si uscat in bucati de 1,5 cm.

Taiem ceapa in bucati de aproximativ 2 cm.

Punem tigaia pe foc si cand e fierbinte adaugam uleiul. Lasam sa se infierbanteze si adaugam ceapa verde.

Lucram la foc mare. 

Lasam ceapa sa se caleasca cam 2 minute,apoi adaugam bucatile de pui. 

Intr-un bol,amestecam apa rece cu amidonul alimentar. Neaparat sa folositi apa rece,de la apa fierbinte se va ingrosa.

Amestecam continutul din tigaie,iar cand pieptul de pui e aproape facut,adaugam usturoiul si sosul de soia. Amestecam,iar apoi adaugam apa cu amidon.

Cand incepe sa fiarba,se va ingrosa,asa ca vom continua sa amestecam si eventual sa mai punem putin sos de soia,daca e nevoie.

Cand s-a ingrosat sosul,luam de pe foc si adaugam uleiul de susan. Acesta nu trebuie adaugat mai repede,isi va pierde aroma. 

Se serveste cu orez la aburi.

Sa aveti pofta!

 

COMENTARII (20)

Aurelia 07_07 1

06.10.2014, 15:19

Bya Ralu 1

06.10.2014, 17:39

Rocsi 1

06.10.2014, 20:28

Arata cam bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!