Pui cu cartofi si smantana la cuptor si salata de patrunjel

de luminita20_2006 in Pui, 7 Noi 2011 | 3361 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -1 piept de pui
  • -6 cartofi
  • -2 cepe
  • -1 capatana usturoi
  • -300 gr smantana
  • - oua
  • - 100 gr parmezan
  • -sare
  • -piper
  • -ulei de masline
  • -condiment picant dupa preferinta si gust
  • Salata de patrunjel
  • -2 legaturi patrunjel
  • -2 rosii
  • -sare
  • -zeama de la o lamaie
  • -ulei masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu cartofi si smantana la cuptor si salata de patrunjel:

Pieptul de pui se dezoseaza si se condimenteaza cu sare si piper si 2 catei curatati si pisati si se lasa deoparte pana cand pregatim cartofii.

Cartofii se curata se spala si se taie felii , se condimenteaza cu sare piper si ceva condimet picant se stropesc cu ulei si se amesteca bine.  Ceapa se taie marunt.

Intr-un vas yena se pune putin ulei se aseaza un strat sau doua de cartofi se pune ceapa apoi restul de cartofi , deasupra se pune fileul de pui. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor ~ 30 min. Intre timp se bat ouale cu smantana si restul de usturoi pisat, parmezanul. Dupa 30 min se scoate tava din cuptor, cartofii si carnea sut aproape gata, se toarna sosul de smantana si se mai lasa inca 10 min. sa prinda o crusta frumoasa(la mine nu a mai apucat sa se rumeneasca putin)

Am servit alaturi de o salata de patrunjel: patrunjelul se taie marunt, rosia cubulete, se amesteca se stropeste cu zeama de la lamaie si ulei de masline si un pic de sare. Optional pentru doritori se poate pune si o ceapa tocata marunt

 

COMENTARII (16)

LUK 1

08.11.2011, 09:40

super buna

luminita20_2006 1

08.11.2011, 11:50

Multumesc fetelor

gaby_gabytza 1

17.11.2011, 09:16

yammy

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!