Pui cu ciuperci in sos de smantana

de oanapl in Pui, 15 Apr 2020 | 3946 vizualizari

 

Pentru această rețetă m-am inspirat de la Madi (căreia îi mulțumesc de idee și o pup). Eu am folosit doar smântână și am înlocuit parmezanul cu cașcaval. E absolut delicioasă rețeta.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept mare de pui
  • 1 conservă de ciuperci
  • 200 ml smântână de gătit
  • 30 g cașcaval ras
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1 fir de usturoi verde
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • oregano uscat
  • boia dulce
  • ulei
  • patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ciuperci in sos de smantana:

Carnea se taie cubulețe şi se condimentează cu sare, piper, cimbru, oregano şi boia.
Bucăţile de carne se pun la prăjit la foc mic şi se întorc pe toate părţile. Se adaugă o cană cu apă și se lasă să fiarbă la foc potrivit, acoperite cu capac.
Separat se călesc ceapa şi usturoiul verde tocate mărunt. Se adaugă ciupercile, smântâna de gătit şi cașcavalul ras, sare şi piper după gust şi se lasă câteva minute la foc mic.
Când carnea este gata, se pune în sosul de ciuperci, se omogenizează și se lasă 1 minut să se întrepătrundă aromele. Se presară pătrunjel tocat.
Se serveste preparatul cald, cu mămăliguță.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Saramura de pui