Pui cu orez la cuptor

de Corinuta in Pui, 7 Mai 2011 | 8787 vizualizari

 

Am vazut reteta asta mai demult pe Euforia Cuisine la ''Alive and Cooking''. Tare mult mi-a placut fiindca mi se parea simpla si savuroasa. Intre timp, am vazut intr-o alta emisiune care imi place mult: ''Food Safari'', puiul gatit tot la cuptor dar mult mai condimentat. Am luat putin de la fiecare si mi-a placut mult cum a iesit atat puiul cat si orezul.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pui (pulpe, pui intreg)
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita praf chilli
  • 1 lingurita turmeric
  • 1 lingurita sofran
  • un praf de zahar
  • sare, piper macinat
  • 500 g orez
  • 1 ceapa
  • 1 tija de telina
  • 100 ml vin alb
  • 1 l supa de pui
  • 50 g unt
  • 100 ml smantana
  • patrunjel tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu orez la cuptor:

Se curata si se zdrobeste usturoiul. Se amesteca cu uleiul si zeama de lamaie, apoi se adauga toate condimentele inclusiv sare, piper si se amesteca bine. Cu aceasta pasta se unge puiul spalat si zvantat, apoi se pune in tava si se da la cuptor ptr 40 de minute.

Se spala bine orezul in mai multe ape. Se curata ceapa, se toaca marunt impreuna cu telina si se amesteca cu orezul. Se scoate puiul sau pulpele din tava, se aseaza orezul si se toarna peste el vinul si supa de pui. Se aseaza puiul deasupra, se acopera cu o folie si se da din nou la cuptor ptr 30 de minute.

Cand e gata se scoate iar puiul din tava, se condimenteaza orezul cu sare si piper, se adauga untul, smantana si se amesteca bine. Se serveste cu multa verdeata tocata.

Pofta buna!

Inspiratia                                                 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu orez la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la capac