Pui intreg aromat cu cartofi la cuptor

de - TABITA - in Pui, 14 Mar 2013 | 3126 vizualizari

 

Un pui plin de savoare ideal pentru o masa in familie.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui marime medie (1,5 kg)
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 lamai
  • 1-2 cm ghimbir
  • 2 cartofi
  • 4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • condimente
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui intreg aromat cu cartofi la cuptor:

Se incalzeste cuptorul la 200°C.

Se spala puiul si se strege cu un servetel.

Se taie marunt un catel de usturoi.

Se stoarce zeama de la lamai.

Se curata si se rade ghimbirul pe razatoarea mica.

Se pun intr-un bol si se amesteca uleiul de masline, zeama de lamaie, usturoiul, ghimbirul, vegeta, sare, piper, condimente.

Se condimenteaza puiul cu 2/3 din acest amestec.

Cartofii se taie cubulete.

Se taie feliute ceilalti catei de usturoi.

Intr-o tava termorezistenta se pun pun cateva linguri de ulei, putin usturoi.

Se aseaza puiul in centrul tavii.

Cartofii si usturoiul se aseaza in jurul puiului.

Se pune peste cartofi restul de 1/3 din amestec.

Se pune putina apa in tava. Deasupra se pune o folie de aluminiu.

Se da la cuptor 1h-1 1/2 h, in functie de capacitatea cuptorului, dupa care se ia folia si se mai lasa 15 minute pentru a prinde o crusta frumoasa.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pentru un gust mai intens se lasa puiul condimentat cateva ore inainte de a se gati.

RETETA IN IMAGINI

Pui intreg aromat cu cartofi la cuptor-0
Pui intreg aromat cu cartofi la cuptor-1
Pui intreg aromat cu cartofi la cuptor-2
Pui intreg aromat cu cartofi la cuptor-3
Pui intreg aromat cu cartofi la cuptor-4
Pui intreg aromat cu cartofi la cuptor-5
Pui intreg aromat cu cartofi la cuptor-6
Pui intreg aromat cu cartofi la cuptor-7

COMENTARII (38)

Doinavar 1

14.03.2013, 19:25

Si mie mi s-a facut foame.

- TABITA - 1

14.03.2013, 19:28

Multumesc Bia

- TABITA - 1

14.03.2013, 19:34

Multumesc Doina! Il impart cu voi,ok?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04