Pui la cuptor

de Panacris in Pui, 21 Feb 2012 | 3815 vizualizari

 

Urmasul puiului pe sticla!

 

INGREDIENTE

  • un pui grill
  • unt 50 g.
  • sare iodata
  • piper proaspat macinat
  • boia de ardei dulce
  • legume asiatice
  •  usturoi
  • ulei de masline
  • iaurt
  • mar ionatan 1 bucata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor:

Puiul se curata, se spala si se zvanta cu un servet absorbant. Untul se omogenizeaza cu sare. piper si boia. Puiul se "maseaza" bine pe toata partile cu amestecul de unt, pe afara si pe dinauntru. Se aseza pe forma de rotisat, sau cine nu are o asemenea tava, poate folosi o sticla de jumatate de litru umpluta cu apa ca si suport. In gatul puiului se pun bucati de mere. Se adauga apa in tavita apoi se pune la cuptorul preincins, la foc potrivit, cca. 40 de minute. Din canad in cand se unge puiul cu zeama lasata in tava. Intre timp legumele asiatice se gatesc pe abur. Usturoiul se curata, se preseaza, se amesteca intr/un mojar cu putina sare, ulei de masline si iaurt, pana se obtine un sos. Pofta buna!

TIPS-URI

1

la mujdei iaurtul se poate inlocui cu smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Sim0na 1

21.02.2012, 12:40

Puiul este cea mai buna leguma! Foarte bine arata!

iry-gabriela 1

21.02.2012, 20:02

imi place carnita ,nu prea tare dar parca as manca oleaca

MIUTA 1

22.02.2012, 17:34

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu rosii si cascaval la cuptor