Pui Szechuan

de lia maria in Pui, 30 Iun 2010 | 10265 vizualizari

 

Se spune despre acest preparat, ca este unul din cele mai solicitate retete culinare in restaurantele cu specific chinezesc.

 

INGREDIENTE

  • 6 linguri ulei de alune (sau de masline)
  • 3 ardei iuti
  • 100g usturoi
  • 250g morcovi
  • 6 pulpe de pui dezosate
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 200ml apa
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 3 linguri sos de soia
  • 4 linguri sos Worcester
  • 2 linguri zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Szechuan:

Taiem carnea in bucati de 2-3 cm. Ardeii iuti ii taiem marunt, dupa ce am indepartat semintele. Usturoiul il tocam. Morcovii curatati, ii taiem bastonase , ceapa o taiem rondele.

Punem uleiul la incins, adaugam ardeii iuti, morcovii si puiul. Lasam la foc mic, sub capac, cam 20’, pana cand puiul este aproape gata, adaugam ceapa si usturoiul. Mai lasam cam 10’, pana cand puiul si morcovii sunt complet facuti .

Intr-un bol, amestecam apa cu cele doua sosuri, amidonul si zaharul apoi turnam peste mancare. Amestecam incontinuu pana se ingroasa sosul (3-4’) si mancarea este gata.

Eu am sevit de aceasta data cu paste Rollton, preparate dupa instructiunile de pe ambalaj.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

se serveste dupa preferinta: simpla,cu orez ori cu paste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Szechuan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

nadina73 1

04.07.2010, 22:33

si mie imi place mancarea chinezeasca foarte mult super bun nota 10

andreyya84 1

15.10.2010, 20:16

Complimentele mele! Am facut si eu si desi nu am avut sos Worcester am inlocuit cu unul de la Uncle Ben's si a iesit nemaipomenit! Am servit cu paste de orez chinezesti..din alea subtirele. Multumim mult pt minunata reteta, Si noi suntem foarte pasionati de bucataria chinezeasca si incercam de ceva vreme sa aflam reteta pt supa acra-picanta. o stie cineva cumva?
Cu drag

babi5 1

16.12.2014, 11:07

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu iaurt