Pulpe de pui în aluat de bere şi tagliatelle cu sos de smântână

de Miha in Pui, 14 Apr 2009 | 4960 vizualizari

 

Încă o reţetă delicioasă de la Miha, pulpe de pui în aluat şi tagliatelle cu sos de smântână.

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui fara pielita
  • 2 oua
  • 1 pahar de bere
  • condimente dupa preferinta
  • faina cat sa iasa un aluat mai gros decat cel de clatite
  • Pentru garnitura avem nevoie de:
  • tagliatelle
  • 200 ml smantana
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 lingurita faina
  • 200 ml supa de carne
  • 50 g branza topita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui în aluat de bere şi tagliatelle cu sos de smântână:

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele. Eu am pus sare, piper si boia de ardei iute.


Se adauga berea, apoi faina cate putin. Pulpele se dau prin acest amestec, apoi se prajesc intr-o tigaie, cat sa se aureasca un pic crusta.


Se scot pe un prosop absorbant, apoi se pun intr-o tava unsa cu unt. Se dau la cuptor pana se rumenesc.

Tagliatelele se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata, se pun intr-o strecuratoare si se trec sub un jet de apa rece.


Ceapa tocata se caleste in 2-3 linguri de ulei. Cand este gata se da deoparte de pe foc, se adauga lingurita de faina si se amesteca repede, sa nu se formeze cocoloase.


Cate putin se adauga supa de carne amestecata cu smantana si branza topita, se pune din nou pe foc si se mai dau cateva clocote. Cand este aproape gata, se adauga usturoiul tocat.


Se formeaza “cuiburi” de tagliatelle, se toarna sosul deasupra si se orneaza cu frunze de marar.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pulpe de pui în aluat de bere şi tagliatelle cu sos de smântână 848
retete culinare - Pulpe de pui în aluat de bere şi tagliatelle cu sos de smântână 849
retete culinare - Pulpe de pui în aluat de bere şi tagliatelle cu sos de smântână 850
retete culinare - Pulpe de pui în aluat de bere şi tagliatelle cu sos de smântână 851
retete culinare - Pulpe de pui în aluat de bere şi tagliatelle cu sos de smântână 852
retete culinare - Pulpe de pui în aluat de bere şi tagliatelle cu sos de smântână 853

COMENTARII (9)

Miha 1

25.03.2009, 13:06

Multumesc din suflet tuturor! Pup!

elena1988 1

10.02.2011, 16:24

Panacris 1

11.12.2015, 10:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!