Quiche Lorraine

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 26 Feb 2012 | 14698 vizualizari

 

Probabil veti spune ca nu este reteta clasica a acestei tarte.Am preferat pentru umplutura puiul în locul baconului si am adaugat si niste ciuperci.
Delicioasa aceasta tarta considerata un preparat al bucatariei franceze,desi ea îsi are originile în Germania,în regatul Lothrigen,redenumit ulterior de francezi Lorena.
Daca initial pentru aceasta tarta era folosit un aluat de pâine,în timp acesta a suferit modificari,folosindu-se un aluat nisipos din unt si faina.De asemenea,în functie de zone si preferinte,în umplutura s-a adaugat brânza sau, în Quiche alsacienne ceapa.
Dar indiferent de ce vom adauga în umplutura,alaturi de bacon,oua si smântana,rezultatul va fi la fel de spectaculos.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul de tarta:
  • 350 gr faina
  • 175 gr unt
  • Un ou
  • 3 linguri apa rece
  • Sare
  • Pentru umplutura:
  • Un piept de pui
  • 500 gr.ciuperci pleurotus
  • 2 oua+2 galbenusuri
  • 300 gr smantana
  • Ardei kapia rosu
  • Ulei
  • 150 gr cascaval
  • Marar si patrunjel verde
  • Sare,piper,nucsoara,usturoi granulat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche Lorraine:

Pregatim mai intai aluatul pentru tarta.

Cernem faina si punem o lingurita de sare si putin piper.Untul rece taiat bucati il punem peste faina si amestecam repede cu varfurile degetelor pana cand obtinem o compozitie asemanatoare pesmetului.Adaugam oul,apa si framantam un aluat.Framantam doar pana obtinem un aluat omogen.Invelim aluatul cu o folie si lasam la frigider 30 de minute.

Pieptul de pui il taiem bucati si il condimentam,apoi il prajim pe gratar.

Ciupercile le spalam,le taiem fasii si le prajim in putin ulei.Lasam pana cand scade tot lichidul lasat de acestea.Condimentam,apoi adaugam si pieptiul de pui si ardeiul kapia rosu.Punem si verdeata.

Scoatem aluatul de la frigider,intindem o foaie rotunda de dimensiunea tavii in care coacem tava,avand grija sa ramana aluat pentru a imbraca si marginile tartei.Punem foaia in tava tapetata,acoperim cu o hartie de copt punand deasupra hartiei boabe de fasole,pentru a evita ca foaia sa creasca.Punem in cuptorul preincalzit aproximativ 15 minute.Scoatem tava si punem si umplutura peste foaie.

Ouale le batem cu smantana .Razuim cascavalul.Peste umplutura punem cascavalul si apoi ouale amestecate cu smantana.Punem din nou la cuptor si lasam pana cand umplutura se incheaga si se rumeneste putin deasupra.

Este la fel de buna calda dar si rece.As zice ca e minunata pentru un picnic la iarba verde,dar pentru asta va trebui sa mai asteptam putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche Lorraine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (86)

Oana 1

29.02.2012, 21:58

Vai ce bine arata! delicioasa!

diaconta 1

29.02.2012, 22:07

Oana chiar c-a fost

MIUTA 1

06.03.2012, 16:30

Excelenta!!!
Arata foarte,foarte bine si cred ca a fost un deliciu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ghebe