Racituri

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 12 Ian 2011 | 8665 vizualizari

 

Zic din start ca nu mai am..le-am facut de Craciun ...au fost delicioase..ce vedeti alb in poze nu este grasime,ca noi nu mancam gras ,ci este carnea de pui,este portia mea separata de racitura ,cu pui...

 

INGREDIENTE

  • 2 rasoale de porc afumate
  • 2 pulpe de pui(asta suplimentar,daca nu mancati de porc..le-am pus pentru mine astea)
  • 1 radacina telina
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • piper
  • sare
  • 2 foi de dafin
  • 1 capatana usturoi
  • optional 1 plic gelatina(eu am folsit pentru a fi sigura ca se leaga,mai ales ca am pus si pui)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racituri:

Rasoalele de porc le spalam bine. Pulpele de pui le spalam si le parlim pe flacara,pe puf.

Telina o curatam,o spalam si o taiem bucati mai mari. Morcovii ii curatam si ii spalam. Cepele le curatam,le spalam si le taiem in patru,fiecare.

Intr-o oala mai mare puneti apa. Adaugati carnea de porc mai intai. Cand incepe sa fiarba si sa formeaza deasupra spuma ,o luati. De cate ori se formeaza spuma ,de fiecare data o luati,chiar si surplusul de grasime(daca va plac mai grase,lasati grasimea.). Adaugam toate legumele si foile de dafin rupte. Dupa vreo 25 de minute puneti si pulpele de pui,intregi. Lasam totul sa fiarba,la foc potrivit ,pana carnea este desfacuta foarte bine ,de pe oase.Cand sunt fierte inchideti aragazul.

Usturoiul il curatam si il pisam .

Zeama o punem in alta oala,dar mai intai o strecuram bine. O condimentam cu sare,piper si punem si tot usturoiul pisat. Lasam sa se racoreasca putin si punem si gelatina(mai intai o desfacem in putina zeama de la racituri,intr-o farfurie,apoi o amestecati in toata zeama).

Carnea o desfacem bucatele de pe oasesi o asezam in castronele. Tot ce este grasime o indepartati daca nu va place(eu am indepartat toata grasimea,ce vedeti alb este carnea de pui). Punem si rondele de morcov, apoi cu un polonic turnam zeama. Le dam la rece pana a 2a zi, apoi serviti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

adry88 1

21.05.2011, 15:50

arata bn

brunetica 1

22.12.2011, 19:30

super

Rocsi 1

22.12.2011, 21:01

Anca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gustari,aperitive......