Racituri de porc [piftie]

de delia64 in Aperitive / Garnituri, 5 Mar 2013 | 2429 vizualizari

 

Raciturile sunt preferatele familiei mele in orice sezon.

 

INGREDIENTE

  • 2 picioruse de porc
  • 200 grame sorici
  • 2 urechi de porc
  • 1 ciolan de porc
  • 1 morcov mare
  • 3 capatani de usturoi
  • 10 boabe de piper negru
  • sare dupa gust
  • boia de ardei duce
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racituri de porc [piftie]:

Se curata piciorusele  se taie in bucati si se pun in oala . 

La fel procedam si cu  urechile , ciolanul si soriciul si piperul boabe.

Curatam morcovul si o capatana de usturoi si le punem in oala peste carne si turnam apa cat sa le acopere bine .

Se lasa la fiert la foc mic aproximativ 4 ore.Cand incep sa fiarba se spumeaza pentru ca zeama sa fie cat mai limpede.

Cand carnea se desprinde de pe os se iau de pe foc si se strecoara .Se alege carnea cu grija sa nu ramana bucatele de os .

Carnea si soriciul se taie bucatele si se aseaza in castroane ,la fel si morcovul taiat rondele.

Facem mujdei din cele 2 capatani de usturoi si turnam peste el 2 polonice de zeama fierbinte ,il strecuram peste zeama  din oala . 

Amestecam zeama  si gustam daca mai trebuie sare sau piper.

Turnam zeama in castroane peste carne  si presaram boia de ardei dulce. 

Lasam la rece in camara pana a 2 zi .

Pofta buna  !!!

 

TIPS-URI

1

cand carnea se desprinde de pe os punem un polonic de zeama intr-o farfurie si ducem la rece , daca se incheaga putem opri fierberea , daca nu mai lasam la fiert si repetam operatia.

2

se pot face racituri si din carne de vitel cu os , curcan sau pui .

RETETA IN IMAGINI

Racituri de porc [piftie]-0
Racituri de porc [piftie]-1
Racituri de porc [piftie]-2

COMENTARII (17)

delia64 1

06.03.2013, 17:35

Alina

botcrina 1

06.03.2013, 18:32

bune raciturile, tare harnicuta ati mai fost zilele astea!

delia64 1

06.03.2013, 19:46

Crina multumesc de aprecieri ,am gatit pentru ziua surioarei mele dragi .

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41