Racituri de porc [piftie]

de delia64 in Aperitive / Garnituri, 5 Mar 2013 | 4637 vizualizari

 

Raciturile sunt preferatele familiei mele in orice sezon.

 

INGREDIENTE

  • 2 picioruse de porc
  • 200 grame sorici
  • 2 urechi de porc
  • 1 ciolan de porc
  • 1 morcov mare
  • 3 capatani de usturoi
  • 10 boabe de piper negru
  • sare dupa gust
  • boia de ardei duce
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racituri de porc [piftie]:

Se curata piciorusele  se taie in bucati si se pun in oala . 

La fel procedam si cu  urechile , ciolanul si soriciul si piperul boabe.

Curatam morcovul si o capatana de usturoi si le punem in oala peste carne si turnam apa cat sa le acopere bine .

Se lasa la fiert la foc mic aproximativ 4 ore.Cand incep sa fiarba se spumeaza pentru ca zeama sa fie cat mai limpede.

Cand carnea se desprinde de pe os se iau de pe foc si se strecoara .Se alege carnea cu grija sa nu ramana bucatele de os .

Carnea si soriciul se taie bucatele si se aseaza in castroane ,la fel si morcovul taiat rondele.

Facem mujdei din cele 2 capatani de usturoi si turnam peste el 2 polonice de zeama fierbinte ,il strecuram peste zeama  din oala . 

Amestecam zeama  si gustam daca mai trebuie sare sau piper.

Turnam zeama in castroane peste carne  si presaram boia de ardei dulce. 

Lasam la rece in camara pana a 2 zi .

Pofta buna  !!!

TIPS-URI

1

cand carnea se desprinde de pe os punem un polonic de zeama intr-o farfurie si ducem la rece , daca se incheaga putem opri fierberea , daca nu mai lasam la fiert si repetam operatia.

2

se pot face racituri si din carne de vitel cu os , curcan sau pui .

Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri de porc [piftie]" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

delia64 1

06.03.2013, 17:35

Alina

botcrina 1

06.03.2013, 18:32

bune raciturile, tare harnicuta ati mai fost zilele astea!

delia64 1

06.03.2013, 19:46

Crina multumesc de aprecieri ,am gatit pentru ziua surioarei mele dragi .

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piftie de cocos cu legume