Rata pe varza rosie

de trifadalia in Rata, 2 Apr 2019 | 2656 vizualizari

 

Este a doua oara cand gatesc carne de rata, am avut emotii cu gatotul dar sincera sa fiu a fost ca orice fel de carne, atat ca si gatire cat si gust.  O carne rosie, frageda atata timp cat este gatita bine.
Este o carne cu continut ridicat de grasime si care se digera greu.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de rata
  • 1 piept de rata
  • 1 varza ( 1,5 kg)
  • 1 lingurita de cimbru
  • 1 lingurita de chimen macinat
  • sare
  • piper
  • 5 catei de usturoi razuiti
  • 200 ml vin rosu sec
  • 100 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 2 lingurite de otet ( optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata pe varza rosie:

Carnea de rata se spala apoi se unge cu usturoiul razuit, sare, cimbru si piper si se lasa pentru 2-3 ore sa intre condimentele in ea. Daca timpul permite, ar fi bine sa stea asa peste noapte. Dupa ce a stat cu condimentele, se adauga vinul, uleiul ( jumatate din cantitate) si apa si se introduce la cuptor pentru 2 ore cu pielita in jos, acoperind tava cu o folie de aluminiu. 

Dupa o ora se intoarce carnea cu pielea in sus, iar inainte cu 15 minute de a fi gata, se ia folia pentru a se rumeni. 

Intre timp ce carnea sta la cuptor, se curata capatana de varza de frunzele uscate si se taie marunt din cutit sau la un robot. Se spala varza taiata cu apa apoi se lasa sa se scurga de surplusul de apa  si se pune la calit in cealalta jumatate de uei sub capac amestecand tot la 3-4 minute pana cand toata varza este inmuiata. Chimenul se macina si se adauga si el peste varza impreuna cu sarea si piperul dupa gust. Dupa ce varza s-a calit, se scot pulpele din tava, se pune varza si ea in tava, peste ea se pun pulpele si se mai lasa impreuna pentru inca 10-15 minute pentru ca varza sa absoarba toata grasimea lasata din carnea de rata.   

TIPS-URI

1

Cand varza este inmuiata complet cine doreste se poate adauga doua lingurite de otet pentru ca isi va schimba automat culoarea din mov in rosu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata pe varza rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de rata cu varza exotica,