Ravani

de Julie in Prajituri, 18 Mar 2011 | 10264 vizualizari

 

Ravani sau revani este un alt desert minunat din bucataria greceasca. Este o prajitura dulce,lipicioasa ,scaldata in sirop aromat cu portocale si lamaie. Ca si la galaktoboureko, ingredientul principal este faina de gris, foarte des intalnita in deserturile grecesti. Ravani, in mod traditional, este o prajitura facuta din ingrediente simple, dar in compozitie se pot adauga nuci, migdale, fistic,fulgi de nuca de cocos, scortisoara. Se poate servi cu diverse creme, frisca sau chiar ciocolata.
Nu este dificil de preparat si poate fi un dulce surprinzator pentru sfarsitul oricarei mese.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 8 linguri gris,
  • 4 linguri faina,
  • 1 lingurita praf de copt, 
  • 6 linguri ulei- sau unt topit,
  • coaja rasa de lamaie,
  • 4 linguri iaurt,
  • esenta de vanilie

Sirop:

  • 3 cesti zahar,
  • 2 cesti apa,
  • 1 lingura zeama de lamaie,
  •  1 ceasca zeama de portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravani:

Se bat spuma albusurile cu zaharul. Se amesteca grisul cu faina si praful de copt.
Peste albusuri se adauga  iaurtul, galbenusurile ,uleiul (untul),coaja de lamaie, esenta apoi ingredientele uscate. Se amesteca usor pentru a obtine o prajitura pufoasa . Aluatul obtinut se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace 30-35 minute in cuptorul deja incins.
Pentru a obtine siropul se pun intr-un vas pe foc  apa, zaharul si zeama de citrice si se fierb pana se ingroasa putin. Prajitura se scoate din cuptor si se portioneaza cu un cutit. Peste ea se toarna siropul caldut. Se lasa la rece pana cand siropul va fi absorbit in totalitate iar prajitura se va umfla vizibil.

Ravani este foarte buna servita rece ,cu toping de ciocolata -in cazul de față. 

 

RETETA IN IMAGINI

Ravani-0
Ravani-1
Ravani-2
Ravani-3
Ravani-4

COMENTARII (18)

Julie 1

20.03.2011, 16:03

Incercati reteta, sigur va veti indragosti de ea!

adry88 1

13.05.2011, 15:49

un deliciu

elena1988 1

30.05.2011, 10:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04