Rendang cu carne de vita la Slow Cooker

de Satisfyyourcravings in Slow Cooking, 2 Sep 2015 | 574 vizualizari

 

Rendang este o retetea indoneziana care presupune fierberea la foc mic a bucatilor de cane de vita, in lapte de cocos si condimente pana cand tot lichidul s-a evaporat, apoi prajite pentru a carameliza sosul si a intensifica aromele.

 

INGREDIENTE

  • 900 grame carne de vita degresata, taiata cuburi mari
  • 1 lingurita coriandru pudra
  • o bucata de 2,5 cm ghimbir proaspat
  • sare
  • 1/4 lingurita turmeric pudra
  • 4 catei de usturoi
  • 4 salote mari
  • 3 linguri fulgi de chili sau dupa gust
  • 2 linguri ulei
  • 2 tije lemongrass
  • 4 frunze de lime
  • 1 cutie lapte de cocos
  • 1 lingura zahar brun
  • lime pentru servit
  • chapati (lipie indiana) pentru servit
  • orez brun pentru servitSe
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rendang cu carne de vita la Slow Cooker:

Cu ajutorul unui robot de bucatarie se amesteca si toaca usturoiul, salotele, chili, coriandrul, sare, ghimbirul si turmericul pana se obtine o pasta omogena.

Se prajesc bucatile de carne in ulei pana capata o culoare bruna pe toate partile. Se scot pe o farfurie.

In aceeasi tigaie se adauga tijele de lemongrass, sfaramate cu latura cutitului si frunzele de lime. Se prajesc pana elibereaza aromele, apoi se adauga peste carne. 

In aceeasi tigaie, in uleiul ramas, se prajeste pasta obtinuta anterior pentru 10-15 minute, pana cand se evapora toata apa. Daca incepe sa se arda, se adauga putina apa si se reduce focul. Se adauga laptele de cocos si zaharul, apoi carnea impreuna cu lemongrassul si frunzele de lime. Se amesteca, apoi se transfera in vasul Slow Cooker-ului. Se fierbe 5 ore la setarea High sau 8-10 ore la low. 

Se transfera carnea impreuna cu sosul intr-o tigaie si se prajeste pana cand aproape toata apa s-a evaporat, iar carnea are o culoare brun inchis. 

Ideal, se lasa peste noapte pentru ca aromele sa se dezvolte, dar se poate consuma si imediat cu orez brun, chapati si lime. 

 

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

02.09.2015, 22:58

Andreea Caroline 1

03.09.2015, 10:49

Cred ca este tare delicios

Andra_Constantinescu 1

03.09.2015, 22:47

Interesant!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D