Rendang cu carne de vita la slow cooker Crock-Pot

de Satisfyyourcravings in Slow Cooker, 2 Sep 2015 | 3470 vizualizari

 

Rendang este o retetea indoneziana care presupune fierberea la foc mic a bucatilor de cane de vita, in lapte de cocos si condimente pana cand tot lichidul s-a evaporat, apoi prajite pentru a carameliza sosul si a intensifica aromele.

 

INGREDIENTE

  • 900 grame carne de vita degresata, taiata cuburi mari
  • 1 lingurita coriandru pudra
  • o bucata de 2,5 cm ghimbir proaspat
  • sare
  • 1/4 lingurita turmeric pudra
  • 4 catei de usturoi
  • 4 salote mari
  • 3 linguri fulgi de chili sau dupa gust
  • 2 linguri ulei
  • 2 tije lemongrass
  • 4 frunze de lime
  • 1 cutie lapte de cocos
  • 1 lingura zahar brun
  • lime pentru servit
  • chapati (lipie indiana) pentru servit
  • orez brun pentru servitSe
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rendang cu carne de vita la slow cooker Crock-Pot:

Cu ajutorul unui robot de bucatarie se amesteca si toaca usturoiul, salotele, chili, coriandrul, sare, ghimbirul si turmericul pana se obtine o pasta omogena.

Se prajesc bucatile de carne in ulei pana capata o culoare bruna pe toate partile. Se scot pe o farfurie.

In aceeasi tigaie se adauga tijele de lemongrass, sfaramate cu latura cutitului si frunzele de lime. Se prajesc pana elibereaza aromele, apoi se adauga peste carne. 

In aceeasi tigaie, in uleiul ramas, se prajeste pasta obtinuta anterior pentru 10-15 minute, pana cand se evapora toata apa. Daca incepe sa se arda, se adauga putina apa si se reduce focul. Se adauga laptele de cocos si zaharul, apoi carnea impreuna cu lemongrassul si frunzele de lime. Se amesteca, apoi se transfera in vasul slow cooker-ului Crock-Pot. Se fierbe 5 ore la setarea High sau 8-10 ore la low. 

Se transfera carnea impreuna cu sosul intr-o tigaie si se prajeste pana cand aproape toata apa s-a evaporat, iar carnea are o culoare brun inchis. 

Ideal, se lasa peste noapte pentru ca aromele sa se dezvolte, dar se poate consuma si imediat cu orez brun, chapati si lime. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rendang cu carne de vita la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Medalion de somon, cu sos de lamaie si menta la slow cooker Crock-Pot 4,7 L