Ricotta Flammeri

de Cris2711 in Dulciuri, 18 Sep 2015 | 499 vizualizari

 

Un desert foarte fin si ideal de facut cand esti in criza de timp,poate fi facut si cu o zi inainte de servire.

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 250 gr. Ricotta
  • 70 gr. zahar
  • 1 lingura zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 25 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • 2 albusuri
  • un praf de sare
  • 40 gr. intaritor de prajitura cu branza (Dr. Oetker)
  • Optional:caise si prune caramelizate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ricotta Flammeri:

1) Intaritorul pentru prajituri se amesteca cu putin lapte si apoi se adauga galbenusurile.

2) Intr-o oala mai mica se pune laptele impreuna cu untul,zaharul si zaharul vanilat.Cand fierbe,la foc mic,se amesteca mai continuu,se adauga si compozitia de mai sus.Se adauga si Ricotta ,mixand pana arata ca o budinca.

3) Se ia de pe foc si se lasa la racit.

4) Albusurile se bat cu mixerul si un praf de sare,se adauga si o lingura de zahar.

5) Cand s-a racit crema se adauga si albusurile.

6) Crema Ricotta Flammeri se pune la frigider,pentru cel putin 3 ore.

7) Se caramelizeaza zahar intr-o tigaie ,in care se pun prunele si caisele. 

 

 

TIPS-URI

1

Daca doriti o crema mai consistenta,se pune doar 400-450 ml lapte.

2

Se poate servi cu fructe la preferinta voastra sau cu migdale macinate si prajite .

3

Este foarte buna si cu sirop de zmeura.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ricotta Flammeri 401358
retete culinare - Ricotta Flammeri 401359
retete culinare - Ricotta Flammeri 401360
retete culinare - Ricotta Flammeri 401361
retete culinare - Ricotta Flammeri 401362
retete culinare - Ricotta Flammeri 401363
retete culinare - Ricotta Flammeri 401371
retete culinare - Ricotta Flammeri 401406

COMENTARII (38)

Cris2711 1

21.09.2015, 11:23

LIcurici,Gicuta

mena29 1

17.12.2015, 05:35

Ce bunatateeeee!

Cris2711 1

17.12.2015, 11:08

mereu fac,ne place mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59