Rigo Jancsi :)

de deliciousflavours in Dulciuri, 9 Oct 2011 | 8447 vizualizari

 

Legat de aceasta prajitura o sa va spun si o poveste foarte scurta :))
In vremuri mai indepartate, intr-o cofetarie din Budapesta, un baiat dintr-o clasa sociala mai saraca cu aceasta prajitura ii facea curte unei domnisoare al carei tata era un american milionar. Dragostea lor a durat opt ani, iar aceasta prajitura va dura o vesnicie...

 

INGREDIENTE

  • 4 oua x 2
  • 4 linguri de zahar x 2
  •  3 linguri de faina x 2
  • 1 lingura mare cacao x 2
  •  ½  praf de copt x 2

Ingrediente pentru crema:  

  • 500 ml frisca
  • 1 foaie gelatina
  • 2 linguri esenta rom
  • 3 linguri cacao
  • 100 gr zahar pudra

  Pentru glazura:  

  • 50 ml frisca
  • 150 gr ciocolata

   

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rigo Jancsi :):

Facem 2 blaturi din cate 4 oua fiecare astfel: separam albusurile de galbenusuri, batem spuma albusurile cu un strop de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma tare. Adaugam galbenusurile unul cate unul si amestecam usor. Apoi cu o lingura de lemn incorporam faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Punem compozitia intr-o tava nu foarte mare (ca sa iasa mai inalta) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit si lasam pana trece testul cu scobitoarea. La fel vom proceda si cu al doilea blat.

Foaia de gelatina o punem la inmuiat in cele 2 linguri de rom, de preferinta intr-un bol care mai apoi poate fi introdus in microunde. Frisca rece o batem cu mixerul, dar in prima faza sa fie mai moale, adaugam zaharul pudra amestecat cu cacao (cacaua este bine sa o dam prin sita) si amestecam incet. Gelatina o incalzim cateva secunde in microunde, sa fie calduta si sa se topeasca (atentie sa nu fiarba). Asa calduta o adaugam la frisca si mixam pana devine suficient de tare. Intindem uniform crema obtinuta pe blatul racit si acoperim cu cel de-al doilea blat.

Pentru glazura topim ciocolata pe baie de aburi, incalzim frisca si cand ciocolata este topita turnam frisca si amestecam pana se omogenizeaza. Intindem peste blat si dam la rece pana se intareste glazura.

 Pofta Buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

Cand portionam este bine sa folosim un cutit mare umezit in apa cat mai calda.

RETETA IN IMAGINI

Rigo Jancsi :)-0
Rigo Jancsi :)-1

COMENTARII (29)

DIANA B

DIANA B 1

11.10.2011, 13:49

Dia , se vorbeste si pe-aici , adica se stalceste maghiara , ceva de genu' carutzabu
Ms de urari ... iar mi-ai amintit de tuta europarlamentara

deliciousflavours

deliciousflavours 1

11.10.2011, 23:11

wooow, ce v-ati m distrat voi pe aici si eu n-am observat
onesta draga dc vrei sa-l cuceresti pe Jancsi si singurul inconvenient este limba, te ajut cu placere
anyway, sunteti foarte dragutze!!!

Panacris

Panacris 1

02.02.2016, 11:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!