Rigo Jancsi :)

de deliciousflavours in Dulciuri, 9 Oct 2011 | 11515 vizualizari

 

Legat de aceasta prajitura o sa va spun si o poveste foarte scurta :))
In vremuri mai indepartate, intr-o cofetarie din Budapesta, un baiat dintr-o clasa sociala mai saraca cu aceasta prajitura ii facea curte unei domnisoare al carei tata era un american milionar. Dragostea lor a durat opt ani, iar aceasta prajitura va dura o vesnicie...

 

INGREDIENTE

  • 4 oua x 2
  • 4 linguri de zahar x 2
  •  3 linguri de faina x 2
  • 1 lingura mare cacao x 2
  •  ½  praf de copt x 2

Ingrediente pentru crema:  

  • 500 ml frisca
  • 1 foaie gelatina
  • 2 linguri esenta rom
  • 3 linguri cacao
  • 100 gr zahar pudra

  Pentru glazura:  

  • 50 ml frisca
  • 150 gr ciocolata

   

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rigo Jancsi :):

Facem 2 blaturi din cate 4 oua fiecare astfel: separam albusurile de galbenusuri, batem spuma albusurile cu un strop de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma tare. Adaugam galbenusurile unul cate unul si amestecam usor. Apoi cu o lingura de lemn incorporam faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Punem compozitia intr-o tava nu foarte mare (ca sa iasa mai inalta) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit si lasam pana trece testul cu scobitoarea. La fel vom proceda si cu al doilea blat.

Foaia de gelatina o punem la inmuiat in cele 2 linguri de rom, de preferinta intr-un bol care mai apoi poate fi introdus in microunde. Frisca rece o batem cu mixerul, dar in prima faza sa fie mai moale, adaugam zaharul pudra amestecat cu cacao (cacaua este bine sa o dam prin sita) si amestecam incet. Gelatina o incalzim cateva secunde in microunde, sa fie calduta si sa se topeasca (atentie sa nu fiarba). Asa calduta o adaugam la frisca si mixam pana devine suficient de tare. Intindem uniform crema obtinuta pe blatul racit si acoperim cu cel de-al doilea blat.

Pentru glazura topim ciocolata pe baie de aburi, incalzim frisca si cand ciocolata este topita turnam frisca si amestecam pana se omogenizeaza. Intindem peste blat si dam la rece pana se intareste glazura.

 Pofta Buna!

 

 

TIPS-URI

1

Cand portionam este bine sa folosim un cutit mare umezit in apa cat mai calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rigo Jancsi :)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

DIANA B 1

11.10.2011, 13:49

Dia , se vorbeste si pe-aici , adica se stalceste maghiara , ceva de genu' carutzabu
Ms de urari ... iar mi-ai amintit de tuta europarlamentara

deliciousflavours 1

11.10.2011, 23:11

wooow, ce v-ati m distrat voi pe aici si eu n-am observat
onesta draga dc vrei sa-l cuceresti pe Jancsi si singurul inconvenient este limba, te ajut cu placere
anyway, sunteti foarte dragutze!!!

Panacris 1

02.02.2016, 11:09

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert Chocolate Cookies