Risotto cu caise uscate si pui

de papabundetot in Pui, 8 Sep 2013 | 851 vizualizari

 

Nu am facut niciodata pana acum risotto,si tot am vazut zilele trecute,ba pe retele de socializare,ba la emisiuni TV ca toata lumea face risotto,asa ca m-am decis sa incerc si eu. Recunosc ca emisiunea lui Jamie Oliver (ca de fiecare data) m-a inspirat,mi se pare foarte apropiat de gusturile mele,gateste…altfel exact asa cum imi place si mie.Am declarat in diverse ocazii ca mie nu imi plac mancarurile simple cu gusturi comune,nu ma regasesc in ele si nici papilele mele nu sunt incantate.Pentru unii gusturile mele par ciudate poate,pentru mine insa…sunt perfecte :)

 

INGREDIENTE

Pentru risotto am folosit:

  • o cana orez cu bob scurt
  • 150 ml vin alb sec
  • 1 ceapa rosie
  • 5-6 caise uscate
  • 1 L supa de pui
  • curry,
  • 1 ardei iute,
  • cimbru
  • 2-3 frunze de salvie,
  • ulei de rapita

Pentru pui:

  • 3 pulpe de pui fara os
  • sos soia,
  • salvie,rozmarin
  • curry
  • ,fulgi de ardei iute,
  • usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu caise uscate si pui:

Puiul l-am taiat bucatele mici si l-am marinat in sos soia,curry,fulgi de ardei iute,salvie si rozmarin tocate,si 1 catel de usturoi tocat marunt,pentru aroma.

Am curatat si tocat marunt ceapa,caisele si le-am pus in oala cu ulei incins,am adaugat si verdeturile tocate foarte marunt si le-am lasat putin sa isi elibereze aromele.Am adaugat apoi curry si orezul si l-am lasat sa se prajeasca pana a devenit usor transparent,am adaugat apoi vinul si am lasat sa fiarba amestecand continuu.Dupa ce vinul aproape s-a evaporat am adaugat cate 1 polonic de supa de pui si dupa ce se evapora adaugam altul si tot asa pana orezul a capatat consistenta pe care o doream.Pentru ca tot am spus ca am vazut la Jamie cum se face acest risotto si nemaifacand pana acum,am respectat ce spunea el acolo si anume faptul ca,consistenta risotto-ului trebuie sa fie usor lichida,atunci cand il iei in lingura sa curga usor,si nu sa fie sec ca un pilaf.

Puiul l-am prajit intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de rapita si l-am rumenit frumos,apoi l-am servit alaturi de risotoo.

Am presarat deasupra pentru un plus de savoare si cateva boabe de rodie si busuioc proaspat.A fost cu adevarat delicios dar si o alta cina destul de rapida.

Pofta mare!

 

COMENTARII (11)

Rocsi 1

08.09.2013, 20:28

papabundetot 1

09.09.2013, 09:05

simona72 1

09.09.2013, 20:44

Bun tare!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59