Risotto cu mazare, ardei gras si somn

de katty in Retete Delikat, 5 Iul 2018 | 1608 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati cap de somn
  • 2 bucati file de somn
  • 150 gr orez (de preferat arborio)
  • 1 ceapa
  • 1 catel de ustroi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 100 gr mazare comgelata
  • 100 ml vin alb
  • 2 frunze de dafin
  • boabe de ienibahar
  • boabe de piper negru
  • ierburi si marar Delikat
  • sare
  • 100 gr parmezan ras
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu mazare, ardei gras si somn:

Spalam capetele de peste si le punem la fiert la foc mic intr-o oala cu apa, putina sare, foile de dafin, boabe de piper si ienibahar. Spumam de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama limpede. Fierbem 10 minute. Scoatem capetele de peste si strecuram zeama. Lasam capetele sa se raceasca putin si scoatem carnea de pe ele, pe care o punem deoparte.

Intr-o lingura de ulei de masline punem ceapa tocata fin. Amestecam pana devine translucida, apoi adaugam usturoiul tocat fin, mazarea si ardeiul gras taiat cubulete. Adaugam orezul si amestecam pana orezul devine semiopac. Stingem cu vinul si amestecam usor pana este absorbit in totalitate. Adaugam cate putina zeama de la peste, pe masura ce este absorbita pana orezul este fiert, iar zeama este absorbita in totalitate (aproximativ 350-400 ml supa de peste). Cand este aproape gata, punem piper negru proaspat macinat, condimente Ierburi si marar de la Delikat,  sare dupa gust, pestele scos de la capete. Stingem focul, adaugam parmezanul ras (oprim putin pentru decor) si omogenizam usor.

Intre timp taiem fileurile de somn in bucatele mici pe care le condimentam cu ierburi si marar Delikat. Le rumenim in uleiul de masline ramas. Servim risotto cu pestele rumenit si parmezan ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu mazare, ardei gras si somn" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de porumb